Kultura
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA TIMA LOVLESSA U GALERIJI KLOVIĆEVI DVORI

Izložba o stradanju u Srebrenici do 2. kolovoza
Objavljeno 25. srpnja, 2015.

ZAGREB - Izložba Tima Lovlessa “Srebrenica“ u Galeriji Klovićevi dvori produžena je do 2. kolovoza 2015. Također odlučeno je da ulaz na ovu izložbu bude besplatan za sve posjetitelje.

U povodu dvadesete obljetnice stradanja više od 8000 srebreničkih muškaraca i dječaka Bošnjaka, Galerija Klovićevi dvori, SENSE – Centar za tranzicijsku pravdu Pula i Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću postavili su izložbu fotografija britanskog fotografa Tima Lovelessa. U sklopu izložbe, koja je otvorena večer uoči tužne obljetnice, 10. srpnja 2015., predstavljen je i dio postava SENSE – Dokumentacijskog centra Srebrenica (Memorijalni centar Srebrenica Potočari). Izložba je dio ciklusa “Snapshot/Brzo okidanje” u Galeriji Klovićevi dvori i trajat će do 2. kolovoza 2015.

Izvješćujući iz dana u dan o tome što je rečeno i viđeno u sudnicama, novinska agencija SENSE prikupila je opsežnu dokumentaciju; tisuće sati snimaka, svjedočenja preživjelih, očevidaca i počinitelja zločina, dokumentirane snimke iz srpnja 1995., fotografije mjesta zločina i zračne snimke, vojne dokumente zaplijenjene u stožerima jedinica koje su u srpnju 1995. sudjelovale u napadu na zaštićenu zonu. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA OBJAVILO REZULTATE NATJEČAJA

Poznati finalisti za nagradu “Anto Gardaš”

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

Najčitanije iz rubrike