Crna kronika
POLICIJA PODNIJELA PRIJAVU PROTIV 46-GODIŠNJAKA IZ DONJEG MIHOLJCA

Kod kuće čuvao eksploziv, mine, pušku ručne izrade...
Objavljeno 24. srpnja, 2015.

DONJI MIHOLJAC – Kod 46-godišnjaka s područja Donjeg Miholjca policija je u pretresu kuće i ostalih prostorija pronašla arsenal. Pronađeno je 1,4 kilograma gospodarskog eksploziva, protupješaštvena mina usmjerenog djelovanja, 300 grama eksploziva TNT, 30 centimetara sporogorućeg štapina, dva tijela protupješaštvene mine, dva inicijalna detonatora, upaljač sa štapinom, tri komada detonatorskih kapisli, pet komada vježbovnih detonatorskih kapisli, puška ručne izrade te više desetaka komada raznog streljiva. Na mjesto pronalaženja izišao je policijski pirotehničar koji je opasna sredstva odnio. Ona će naknadno biti uništena. Protiv 46-godišnjaka policija je podnijela kaznenu prijavu.

Osječko-baranjska policija poziva i apelira na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od kazni prijave policiji.

- Napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način - pozvao je Vlado Krznarić iz PU osječko-baranjske. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i preko besplatne telefonske linije 0800 88 92.S.Lacić

Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

NA PODRUČJU SUNJE, SISKA I GLINE

Pet krijumčara u rukama policije

Najčitanije iz rubrike