Mozaik
3. ANTIČKE FILMSKE VEČERI U VINKOVCIMA

Svečano otvorene
filmom 'Divlje priče'
Objavljeno 5. srpnja, 2015.

U Lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci, a u nazočnosti Viktora Lukačevića, pročelnika Upravnog odjela za kulturu i turizam Vukovarsko-srijemske županije, i Ivana Galea, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca, svečano su otvorene 3. zaredom Antičke filmske večeri, koje se održavaju od 3. do 16. srpnja u Vinkovcima.

- Antičke filmske večeri inovativno povezuju film i arheologiju, prošlost i sadašnjost. Ponosno gledamo na budućnost očima naših predaka. Učimo na zabavan način o bogatoj prošlosti ovih krajeva te se koristimo novim medijima za bolje upoznavanje naše prošlosti. Ove godine treći se put održavaju Antičke filmske večeri i možemo ponosno reći da smo napravili odličan potez prije tri godine, kad smo se odlučili pokrenuti Antičke filmske večeri, jer vidimo da je sve više građana Vinkovaca na Antičkim filmskim večerima - istaknuo je Toni Šarić, organizator Antičkih filmskih večeri.

Na svečanosti otvorenja mnogi posjetitelji mogli su pogledati odličan argentinski film Divlje priče te se upoznati s projektom Antičke filmske večeri, koje ove godine donose osam nagrađivanih dokumentarnih i igranih filmova te popratne programe poput predavanja, filmskog kviza i likovne radionice.

Na ovim Antičkim filmskim večerima osim “Divlje priče” mogu se pogledati dokumentarci “Citizen Four” Laure Poitras, “Pogled tišine” Joshue Oppenheimera, “Potrošeni” redatelja Boruta Šeparovića te “Veliki muzej” redatelja Johannesa Holzhausena. Festival će završiti projekcijom dokumentarnog filma istog redatelja o projektu “Working with movies – Comenius”, koji su snimili učenici iz šest zemalja, uključujući gimnazijalce iz Vinkovaca.

Osim toga, zainteresirani će vidjeti predstavljanje Etno film festivala, koji se održava u Rovinju, te poslušati predavanje Hrvoja Vulića, kustosa arheološke zbirke Gradskog muzeja Vinkovci.

Antičke filmske večeri organizira Udruga RARE i Gradski muzej Vinkovci, a realiziraju se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Turističke zajednice Vinkovci i Grada Vinkovaca.M.Kokaj

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike