Kultura
FESTIVAL AMATERSKIH KAZALIŠTA U SLAVONSKOM BRODU OD 31. KOLOVOZA

8. FAK - zakači se na kazališni zrak
Objavljeno 4. srpnja, 2015.

SLAVONSKI BROD – Osmi zaredom Festival amaterskih kazališta (FAK), ove godine sa sloganom “8. FAK - zakači se na kazališni zrak”, ako je suditi prema proteklim godinama, razveselit će brodske ljubitelje kazališta, koji će od 31. kolovoza do 5. rujna pogledati ukupno sedam predstava - svake godine sve više razine kazališnog amaterizma.

FAK se održava u organizaciji brodskog Satiričkog kazališta mladih, a Organizacijski odbor, na čijem je čelu zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić, odlučio se za sedam nagrađivanih uspješnica. Prva, “Kako sam opet postao normalan” Bjelovarskog kazališta, bit će predstavljena prvog dana nakon svečanog otvaranja i spuštanja festivalske zastave, na platou ispred kazališno-koncertne dvorane (u slučaju kiše u dvorani). Sutradan je na rasporedu kazalište Thalia iz Županje s predstavom “Tamo gdje tuga spava”, a 2. rujna glumci GK Belog Manastira izvest će predstavu “Dnevnik Ane Frank” (jedina će, bez obzira na vremenske uvjete, biti izvedena u KKD-u). Predstava “Žedna ljubavi” Kazališta “Mika Živković” iz Retkovaca na programu je 3. rujna, a GK Đurđevac predstavit će se dan poslije komedijom “Pidžama za šestero”. Istog dana na programu je i ponoćna premijera Pozorišta “Raša Plaović” iz Uba (Srbija) s, kako su najavili organizatori Silvio Stilinović i Tomislav Goll, vrhunskom i nagrađivanom predstavom “Urnebesna tragedija”.

Posljednjeg festivalskog dana na programu je predstava iznenađenja te dodjela nagrada najuspješnijima, a predstave će pozorno pratiti četveročlani stručni sud. Uz redateljicu Dubravku Carić Crnojević kao predsjednicu žirija svoj će sud dati i članovi - Darija Mataić Agičić te mladi brodski profesionalni glumci Luka Stilinović i Matej Safundžić. A nagrade će pripasti odabranima za najbolju scenografiju, kostimografiju, za glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu te najbolju režiju, kao i za najbolju predstavu prema stručnom sudu. I ove godine neće izostati Grand Prix Festivala - najbolja predstava po izboru publike, a dodjeljuje se i posebna nagrada za doprinos kazališnom amaterizmu, kao i nagrada najvjernijoj publici. M.Radošević

Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

Najčitanije iz rubrike