Kultura
IZBORNA SKUPŠTINA U HRVATSKOM DOMU

Zorica Varga nova predsjednica Ogranka Matice hrvatske Slatina
Objavljeno 30. lipnja, 2015.

SLATINA – U nazočnosti brojnih javnih i kulturnih djelatnika, među njima i dopredsjednika Matice hrvatske Stjepana Sučića, u Hrvatskom je domu održana izborna skupština Ogranka Matice hrvatske Slatina. Na dnevnom je redu bilo podnošenje izvješća o radu, usvajanje Pravila u skladu s novim Zakonom o udrugama te prijedlog programa rada za naredno razdoblje. Na skupštini su izabrani likvidator udruge, Predsjedništvo i Nadzorni odbor Ogranka. Za novu je predsjednicu Ogranka izabrana prof. Zorica Varga, a dopredsjednica je Ksenija Vujanović Juras.

Zahvaljujući u ime novoizabranog Predsjedništva na ukazanom povjerenju, Zorica je Varga obećala da će i dalje slijediti Matičin put čuvarice hrvatske kulturne baštine i hrvatskoga jezika provođenjem aktivnosti koje šire i promiču programske zadatke Matice – čuvat će i promicati narodni identitet hrvatskoga naroda na svim područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnoga stvaralaštva. Rad Ogranka bit će usmjeren na izdavačku djelatnost Male slatinske biblioteke, koja je i pokrenuta radi afirmacije grada Slatine i slatinskoga kraja. Njezin je zadatak čuvanje slatinskoga građanskog identiteta, a “zapisati znači sačuvati od zaborava”.

Radi promicanja hrvatske kulture među učenicima Matica hrvatska knjigama je nagradila Marinu Novoselec, Miju Gmiza, Anu Brtan, Anu Bićanić, Filipa Lovrinovića, Anu Benko, Klaru Pugar, Mariju Magdalenu Kovačec, Benjamina Hankića, Mariju Žagar, Veroniku Ivčić i Anitu Tutenov. Nakon izborne skupštine, održan je 17. koncert mladih slatinskih glazbenika.P.Žarković

Možda ste propustili...

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

SUĆUT MINISTRICE U POVODU SMRTI DAMIRA MATKOVIĆA

Mlađim je kolegama prenosio vrijednosti istraživačkog novinarstva

Najčitanije iz rubrike