Novosti
STRANKE PREDSTAVILE SVOJE ZDRAVSTVENE POLITIKE

Varga: Zdravstvo mora ostati dostupno svima
Objavljeno 28. lipnja, 2015.

Vezani članci

OKRUGLI STOL NA TEMU JAVNOG ZDRAVSTVA

Gorjanski: Moći će se liječiti oni koji budu imali novac

Na skupu “Mediji i zdravstvo” održanom proteklog vikenda u Grožnjanu ministar zdravlja Siniša Varga ponovio je kako zdravstvo mora ostati dostupno svima.

- Najave koje dolaze iz HDZ-a u vezi s rasprodajom HZZO-a i njegovom privatizacijom nešto je na što mi nikad ne bismo mogli pristati jer inzistiramo na tome da sustav zdravstva ostane solidaran, javan i egalitaran - rekao je Varga.

Ministar je, govoreći u ime SDP-a, rekao kako je cilj aktualne zdravstvene politike u sljedećih pet godina produžiti životni vijek za dvije godine. HDZ-ovu zdravstvenu politiku nazvao je dolinom suza.

Na skupu su predstavnici SDP-a, IDS-a, Hrvatskih laburista i ORaH-a predstavili zdravstvene politike svojih stranaka. Moderator skupa, novinar Mario Harapin, rekao je da su predstavnici HDZ-a, kao i svih parlamentarnih stranaka, pozvani, ali su se ispričali zbog nemogućnosti sudjelovanja.

Trpimir Goluža, novi predsjednik Hrvatske liječničke komore, rekao je kako je jedan od najvažnijih ciljeva zaustaviti odljev pameti, odnosno odlazak liječnika iz Hrvatske te potom ostvariti uvjet za povratak onih koji su otišli. Kao razloge odlaska liječnika naveo je i nepoštovanje zakonskih odredbi o radnom vremenu, neprimjerene uvjete rada, neodgovarajuća primanja te probleme u napredovanju.(MS/D.Pav.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike