Ekonomija
VELIKA OBLJETNICA

Zračna luka Osijek danas slavi 35 godina postojanja
Objavljeno 29. lipnja, 2015.

Zanimljivim cjelodnevnim programom Zračna luka Osijek danas će proslaviti veliku obljetnicu – punih 35 godina postojanja i uspješnog rada.

"S tehničke strane gledano, prava obljetnica bila je 30. svibnja, na datum kada je 1980. godine naša zračna luka službeno puštena u promet. Međutim, odlučili smo proslavu vezati uz 29. lipnja, blagdan sv. Petra i Pavla, zaštitnika grada Osijeka, zahvaljujući i činjenici da toga datuma s piste našeg aerodroma kreću nove putničke linije u Njemačku", ističe Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek.

Dakle, obilježavanje bi neslužbeno trebalo započeti danas ujutro u 7 sati, kada bi prema Muenchenu trebao poletjeti zrakoplov tipa SAAB 340 s 35 sjedećih mjesta, a nastaviti se u 17.35 sati kada po redu letenja avion istoga tipa i kapaciteta treba krenuti prema Stuttgartu, oba u organizaciji tvrtke Sea Air.

"Prijevoznik pomno i pažljivo bira zrakoplove i njihov kapacitet. Za prva dva tjedna su ovi letovi, koji će ići triput tjedno, odnosno ponedjeljkom, srijedom i petkom za Muenchen i Stuttgart te četiri puta tjedno, utorkom, četvrtkom, petkom i subotom za Frankfurt, solidno popunjeni, ali nisu potrebni veći zrakoplovi. Nakon toga na istim relacijama krenut će Boeing 737 sa 132 sjedeća mjesta, a prodaja karata, osobito akcija, odnosno popust dobrodošlice – prvih 10 tisuća povratnih karata prodaje se po sniženoj cijeni od 111 eura – ide odlično", dodaje Marinić.

Program se nastavlja u 20 sati, kada će se u foajeu zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku organizirati svečano druženje čelnika ZL Osijek s predstavnicima suvlasnika – države, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka – kao i poslovnim partnerima, čelnicima drugih hrvatskih zračnih luka te drugima. "Tom prigodom bit će prikazan kratki, 10-minutni filmić, s presjekom razvoja ZL Osijek i vizijom za budućnost. Na kraju, svi ćemo se okupiti kat niže, u novootvorenom ugostiteljskom objektu nazvanom pivnica “Kod kazališta”. Time širimo svoju djelatnost i na ugostiteljsku, a ova pivnica bit će smještena u suterenu zgrade HNK-a, u Županijskoj 9, odnosno bivšem prostoru kluba Oxygene", najavljuje Marinić.T.Levak

Pivnicu “Kod kazališta” uredili u suradnji s konzervatorima

Iza djelatnika Zračne luke Osijek vrlo je naporan vikend jer su, osim "peglanja" programa proslave 35. obljetnice, provodili i posljednje radove na uređenju pivnice. "Sve radimo u suradnji i prema uputama Konzervatorskog odjela Osijek te ovlaštenim arhitektima i izvođačima radova, a cijeli prostor imat će “esekerski štih”. Između ostaloga, postavili smo drvena vrata na ulaz toga prostora, u skladu s nekadašnjim izgledom. U toj pivnici pak, osim kvalitetne ponude hrane i pića, povremeno ćemo organizirate manje jazz i blues koncerte, stand up nastupe, sastanke i slično. Želja nam je turistima koji dolaze u Osijek obogatiti boravak u našem gradu", zaključuje Marinić.

Možda ste propustili...

EP USVOJIO POJEDNOSTAVLJENJE NACIONALNIH PROVEDBENIH PRAVILA

HPK podržao mjere olakšanja administrativnog opterećenja poljoprivrednika

POKRENUTI STVARNU AKCIJU U BORBI PROTIV KLIMATSKE KRIZE

Zagađenje plastikom nalazi se svagdje oko nas

Najčitanije iz rubrike