Sport
MEĐUNARODNA UTRKA U BRDSKOM BICIKLIZMU

Nemet osmi u Eliti, Getoš prvi kroz cilj
Objavljeno 26. lipnja, 2015.

Na stazi Stari fenjeri u Turniću, u organizaciji Biciklističkog kluba Luks Racing Team, održana je četvta međunarodna utrka u brdskom biciklizmu - XCO Vallis Aurea Požega 2015. Sudjelovalo je više od sto natjecatelja iz Hrvatske, Slovačke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije, a utrka se bodovala za Kup Hrvatske, ali i za svjetsku rang-listu te olimpijsku normu.

Požeška staza izrazito je dinamična, sastoji se od kratkih i strmih uspona te spustova s umjetno napravljenim preprekama. Duljina kruga je četiri kilometra sa 135 m visinske razlike po krugu.

Na vrlo atraktivnoj stazi kako za natjecatelje tako i za gledatelje vozilo se u 16 kategorija, a Elite za muškarce i žene bile su glavne utrke dana. U muškoj konkurenciji u Elite disciplini pobijedio je član slovačkog nacionalnog tima Fantišek Lami, drugi je ciljem prošao njegov brat Michael Lami, dok je na trećem mjestu završio Slovenac Boštjan Hribovšek.

Kod žena prva je bila Tina Perše iz Slovenije, ispred Ivane Kostić (Srbija) te hrvatske biciklistice Tanje Barišić.

Na utrci su sudjelovala i tri člana BK Osijek 2010 te ostvarila zapažene rezultate. U najjačoj seniorskoj kategoriji, odnosno u disciplini Elite nakon osam krugova i 32 odvožena kilometra Tomislav Nemet završio je na odličnom osmom mjestu i time zaradio 4 UCI boda. U veteranskoj kategoriji master B, nakon četiri kruga Slaven Getoš prošao je prvi ciljem. U kategoriji sport također su se vozila četiri kruga, a mladi Osječanin Ivor Plander završio je kao sedmi. (AGM KRUNA/I. Li.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike