Ekonomija
8. OCJENJIVANJE VINA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Šampionske graševine Perak i Markota
Objavljeno 17. lipnja, 2015.

Na 8. ocjenjivanje vina Požeško-slavonske županije pristigao je 81 uzorak, od kojih najviše graševina. Ocjenjivačka komisija pod predsjedanjem prof. dr. sc. Dubravke Premužić provela je ocjenjivanje, a najbolje ocijenjena vina, šampioni ocjenjivanja, postale su graševina berbe 2013. godine vinarske tvrtke Perak d.o.o. iz Kutjeva s ocjenom od 18,6 bodova.

– Najbolje ocijenjeno vino ovog natjecanja dolazi s lokacije Mitrovac. 2013. je kao vinogradarska godina bila bolja od 2014., a s tim vinom na Festivalu graševine također sam dobio zlatnu medalju – istaknuo je nakon primanja šampionske titule Ivan Perak, poznati enolog koji posljednjih godina postiže odlične rezultate u svojoj vlastitoj vinariji u Kutjevu.

- To je naša mlada graševina s lokacije Starac na kojoj imamo desetogodišnje nasade graševine na izvrsnoj lokaciji koja godinama postiže dobre rezultate. Ona je ovdje ocijenjena kao najbolja mlada graševina, a također je dobila zlatnu medalju i ocijenjena drugom najboljom ocjenom na Festivalu graševine među graševinama cijele Hrvatske, odmah iza šampionske graševine Kutjeva d.d., a najbolje ocijenjena graševina članova Udruge kutjevački vinari – rekao je Marinko Markota primajući medalju sa sinom Franjom koji se nakon povratka sa školovanja uključio u obiteljski posao. AGM Kruna

Zlatne medalje

Zlatne medalje još su zaslužile graševine 2013. od OG-a Tandara Kutjevo, OPG-a Pavlović Kaptol i Vinarije Branko Jakobović Vetovo. Najbolje ocijenjena mlada graševina, berbe 2014. godine i šampion ocjenjivanja je graševina Vina Markota iz Pleternice s ocjenom 18,15.

Možda ste propustili...

POLJSKA PRIPREMA POLA MILIJARDE EURA

Kompenzacija za niže cijene žitarica

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

Najčitanije iz rubrike