Novosti
OŠTRA RASPRAVA O PROSVJEDU BRANITELJA I U SABORU

Zastupnici HDZ-a neće doći na svečanu saborsku sjednicu
Objavljeno 29. svibnja, 2015.

Klub zastupnika HDZ-a, prema riječima njegovog predsjednika Gordana Jandrokovića, neće sudjelovati na svečanoj sjednici koja se održava danas (30. svibnja), u povodu Dana Hrvatskog sabora. Razlog su prosvjedi branitelja koje policija, kako je rekao Jandroković, drži u okruženju u crkvi svetog Marka “ne dopuštajući im dostavu vode, lijekova, i elementarnih higijenskih potrepština, što je nehumano, necivilizirano i potpuno neprihvatljivo”. Zastupnici HDZ-a napustili su sabornicu i jučer, a Jandroković je u pismu upućenom predsjedniku Sabora Josipu Leki naveo kako su u Saboru iz redova SDP-a, te Kluba zastupnika nacionalnih manjina na račun HDZ-a, branitelja i cijelog hrvatskog naroda iznesene insinuacije i uvrede na koje Leko nije adekvatno reagirao.

HDZ je očito najviše uvrijedio Nenad Stazić (SDP) koji je kazao kako se tri godine zemlju izvlači iz gliba u koju ju je uvukao HDZ, te da “nam žele ukrasti ovaj dan” kada “možemo odahnuti jer je zemlja na dobrom putu zahvaljujući građanima koji rade”. “Našli su skupinu militanata koji će se boriti umjesto njih, da bi mogli dalje krasti. Došli su ovdje da ukradu dan za dobre vijesti. Oni su iz njih izrasli i s njima rastu. Nisu reagirali kada je HDZ krao svoje građane, kada je Sanader skupljao satove, imali su 25 tisuća razloga za šutnju. Kažu da za njih zakoni ne vrijede, te da će s Markova trga otići oni koji su izabrani na slobodnim, demokratskim izborima”, bio je oštar Stazić. Dodao je kako je vrijeme da svi koji poštuju zakone ove zemlje, “žive pošteno i ne kradu, plaćaju poreze i ustaju rano da dođu na svoj posao, a ne kao Karamarko, koji ne dolazi na svoj posao za koji je plaćen, podići čela, pogledati ih u oči i reći 'ne bojimo vas se!'”.

Zastupnica Jadranka Kosor istaknula je kako se mora poštivati Ustav i zakoni koji su obvezni za svakoga. Ona je pozvala premijera da se sastane s braniteljima, ali i sve branitelje da napuste Markov trg. “Sto posto za Hrvatsku je onaj koji je za pravnu Hrvatsku”, kazala je u Saboru Kosor.(I.M.)

Josip Leko

predsjednik Sabora

Svečanost u povodu Dana Hrvatskog sabora nije proslava jedne stranke

Predsjednik Sabora Josip Leko na odluku HDZ-a o nesudjelovanju na svečanoj sjednici Sabora u povodu Dana Hrvatskog sabora, koji se obilježava 30. svibnja, kazao je kako mu je žao zbog toga, ali da ne može utjecati ni na čiju volju. “Sutra ne slavimo, nego obilježavamo osnivanje višestranačkog demokratskog Sabora. Imamo cilj koji smo postigli ulaskom u EU, izgradnjom demokratskog društva imamo cilj izgraditi prosperitetno društvo. Jako mi je žao što ste donijeli takvu odluku, jer nije ovo proslava jedne stranke, nego onoga što su građani Hrvatske učinili u demokratskom razvoju hrvatskog društva”, kazao je Leko.

Možda ste propustili...

PROJEKT HRVATSKE AKADEMSKE I ISTRAŽIVAČKE MREŽE

Pomoć djeci sa smetnjama u razvoju

PRVA PRAVILA EU-A ZA SUZBIJANJE NASILJA NAD ŽENAMA

Strože kazne i bolja pomoć žrtvama

PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ

Dolazak Rafalea povijesni događaj

Najčitanije iz rubrike