Novosti
JOŠ JEDNA PROVJERA STAVA PRIJE ODLUKE

Slobodu za Glavaša potvrdilo i Vijeće Vrhovnog suda, čeka se Kazneni odjel
Objavljeno 18. svibnja, 2015.

Vezani članci

UNATOČ NAJAVI, VRHOVNI SUD U PONEDJELJAK NIJE OBJAVIO ODLUKU

Glavaš: Ne bi me iznenadio novi pritvor

I Vijeće Vrhovnog suda, odgovarajući na žalbu Državnog odvjetništva RH na odluku Županijskog suda, potvrdilo je odluku o puštanju Branimira Glavaša na slobodu, bar prema neslužbenim informacijama koje su se prije dva dana pojavile u pojedinim medijima. No kako je takva odluka suprotna onome što je prije dva i pol mjeseca odlučilo drugo vijeće Vrhovnog suda, pod predsjedanjem suca Damira Kosa, na tu temu će biti održana i sjednica Kaznenog odjela Vrhovnog suda. Tako da odluka o Branimiru Glavašu još nije konačna i navodno je moguće i da na toj sjednici bude promijenjena.

Prema riječima glasnogovornice toga suda, Glavašev spis je trenutno u evidenciji kroz koju mora proći kao i sve ostale odluke prije nego što iziđu s Vrhovnog suda. Služba evidencije, inače, pregledava svaku odluku sudskog vijeća radi provjere je li odluka u skladu s pravnim stajalištem u kojoj prijašnjoj ili istovremenoj odluci te je li u skladu sa sadržajem spisa i radi kontrole njegove zakonitosti. Odluka Kaznenog odjela treba biti donesena većinom sudaca, a pravno shvaćanje koje se zauzme na sjednici Odjela obvezatno je za sva vijeća u sastavu sudskog odjela, odnosno sva drugostupanjska vijeća i suce tog odjela. S tim što na sjednicu toga odjela mogu biti pozvani i drugi pravni eksperti.

Ono što se čini najvažnijim jest činjenica kako, ako se na sjednici Kaznenog odjela donese drukčija odluka nego što je odlučilo Vijeće, stajalište istovjetno toj odluci ipak bi na kraju moralo prihvatiti i samo Vijeće.I.Bošnjak

Najčitanije iz rubrike