Mozaik
SOUL FINGERSI 23. SVIBNJA U KLUBU METROPOLIS

Koncertna promocija pjesme
Objavljeno 14. svibnja, 2015.

Grupa Soul fingers se vratila iz Rovinja gdje se održao najveći regionalni festival fotografije Photo days 2015. Jedan od glavnih mentora festivala, poznati svjetski fotograf Brian Rašić, službeni fotograf grupe The Rolling Stones, svoj talk show s temom “Live photography”, završio je s koncertom grupe Soul fingers. Organizator festivala oduševio je posjetitelje predavanjem Briana Rašića i dvosatnim koncertom energičnih Soul fingersa na produkcijski sjajno pripremljenoj pozornici s vrhunskom rasvjetom, i time je omogućio mnogobrojnim fotografima, sudionicima Photo daysa, najbolje moguće uvjete da svoju strast za fotografijom utaže fotografirajući taj koncertni događaj u okviru festivala.

U zanosu i pod dojmom koncerta na Photo daysima Soul fingersi vraćaju se u Zagreb i odlučili su napraviti koncert u zagrebačkom klubu Metropolis koji na svojim zidovima ima zabilježene vrhunske trenutke s koncerata velikih svjetskih zvijezda poput Stonesa, U2, BB Kinga upravo iz fotoaparata velikana koncertne fotografije Briana Rašića. Grupa Soul fingers 23. svibnja, u zagrebačkom klubu Metropolis priredit će koncertni događaj koji će razveseliti zagrebačku publiku željnu dobre klupske glazbe, uzavrele koncertne atmosfere i poznate koncertne nezasitnosti ovih vrhunskih zabavljača, koji svaki klub zaljuljaju do ruba svojom čarolijom s pozornice, kao nekad u legendarnom BP klubu. Posjetitelji ovog koncerta imat će priliku uživo doživjeti i koncertnu promociju pjesme We are the Soul fingers, my friend!, koja se ovih dana vrti na valovima radiopostaja, a njenu live izvedbu zagrebačka publika u Metropolisu čut će prvi put.

“Ta nam je pjesma jako važna i draga jer je nastala doslovce u publici. Kad sam se na kraju jednog koncerta našao u publici i vidio sva ta lica, nešto iznutra me ponijelo i samo sam počeo pjevati We are the Soul fingers, my friend. Oduševilo me kad su svi počeli pjevati sa mnom. Osjetio sam snagu i energiju nekog novog početka, sretan što još sam tu i pjevam! Prošlo je toliko godina otkad nam je otac dao po dolar za sreću, a majka oko za lijepo, a mi smo još na prašnjavoj cesti, na svom putu, pjevamo i živimo soul”, kaže Denis, frontman Soul fingersa.

Dogodine će Soul fingersi slaviti 25 godina rada grupe i koncertnom turnejom obići gradove s pjesmama s novog autorskog albuma. Po pjesmi We are the Soul fingers, my friend, nazvat će turneju i okrenuti novu stranicu karijere grupe s autorskim materijalima, novi početak njihovog glazbenog života kojim se predstavljaju i novim generacijama i većem glazbenom tržištu. (J.Kn.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike