Novosti
PACIJENTI SU OCJENJIVALI LIJEČNIKE U BOLNICAMA

Među 10 najboljih liječnika nitko iz Slavonije i Baranje
Objavljeno 11. svibnja, 2015.

Vezani članci

HZZO O NOVOSTIMA KOJE ĆE OMOGUĆITI FINANCIJSKU ODRŽIVOST BOLNICA

Bolnice prošlu godinu završile s 1,4 milijarde kuna gubitka

U Ministarstvu zdravlja uručena su priznanja za deset najboljih liječnica i liječnika u hrvatskim bolnicama.

Pacijenti su odlučili kojih deset liječnika i liječnica zaslužuje priznanja za izvanredan doprinos hrvatskom zdravstvu. Priznanja su dobili Stipislav Jadrijević, Branislav Kocman i Darko Vujanić iz KB-a Merkur, Ivana Smoljan, Vjekoslav Tomulić i Sandro Brusich iz KBC Rijeka, Marina Vidović iz KBC Zagreb, Igor Žabić iz OB Koprivnica, Vlasta Kupres iz OB Karlovac te Šime Manola iz KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu. Ministarstvo zdravlja dodijelilo im je priznanje, a od svojih će bolničkih ustanova dobiti na dar stručno usavršavanje u vrijednosti od deset tisuća kuna.

Ministar zdravlja Siniša Varga izrazio je nadu da će ovakvo vrednovanje rada liječnika pridonijeti poboljšanjima u zdravstvenom sustavu. Pri tome se osvrnuo i na posljednje podatke o rezultatima provedbe Programa plus tijekom kojeg je od veljače u hrvatskim bolnicama pojačanim radom srijedom i subotom poslijepodne obrađeno oko 60 tisuća pacijenata i to na pretragama na koje se u pojedinim bolnicama najdulje čeka, čime su smanjene liste čekanja. Najbolje rezultate prema do sada obrađenim podacima ima riječki KBC s pregledanih i obrađenih oko šest tisuća pacijenata, slijedi KBC Zagreb, KB Sveti Duh te Opća bolnica Pula, KB Dubrava i KBC Split.

Program plus provodit će se dok za njim postoji potreba, odnosno prestat će se raditi u dodatnim terminima kada pacijent za medicinski zahvat ili pretragu dobije medicinski prihvatljiv termin u redovnom radnom vremenu. Takav slučaj već postoji u KBC-u Osijek, gdje se primjerice za gastroskopiju dobiva termin za dva, a za kolonoskopiju za četiri dana. (MS)