Novosti
UDRUGA FRANAK NAJAVILA SUBOTNJI PROSVJED

Na prosvjed u Zagreb stiže 30 tisuća građana iz cijele zemlje
Objavljeno 22. travnja, 2015.

Vezani članci

SUTKINJA MIRNA GRGIĆ-RADOJČIĆ:

Ništetan još jedan ugovor o kreditu u švicarskim francima

Udruga Franak najavila je veliki prosvjed koji će se održati u subotu u Zagrebu kao izraz nezadovoljstva građana u pregovorima oko rješenja “slučaja franak”. Kako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare najavio Dubravko Pokrovac, voditelj tog okupljanja, na prosvjedu se očekuje od 15 do 30 tisuća građana. Prosjednici će stići iz cijele zemlje, s obzirom na to da je organiziran dolazak 60 autobusa iz mnogih hrvatskih gradova.

Koordinator udruge Ivan Kontrec pozvao je sve nezaposlene, umirovljenike, branitelje, blokirane, ljude s kreditima, zaposlene koje ne primaju plaće..., da se priključe prosvjedu i “pokažu da je interes građana iznad interesa institucija.”

Prosjed će podržati niz udruga, između ostalih i Promijenimo Hrvatsku, čiji je predstavnik Ivan Lovrinović kazao kako će se priključiti prosvjedu jer je ovdje riječ o nedostatku sluha i praktične volje Vlade da se riješi problem s frankom. Naglasio je kako je zakazalo i pravosuđe, jer nakon prvostupanjskih presuda “više instance odugovlače s procesom te je prosvjed zadnje što je ostalo ljudima.” (I.M.)

Možda ste propustili...

NOVI SAZIV ČINIT ĆE I 37 ŽENA, SAMO JEDAN ZASTUPNIK MLAĐI OD 30 GODINA

U Saboru najviše zastupnica dosad