Novosti
OSTAVKA RAVNATELJA AGENCIJE ZA ZAŠTITU OKOLIŠA

Voća: Odbio sam potpisati financijski štetan ugovor
Objavljeno 20. travnja, 2015.

Ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša Neven Voća smijenjen je neposredno prije nego što je objavio svoj odlazak s dužnosti zbog, kako je rekao, pritisaka na njega jer je odbijao preseljenje Agencije.

- Za preseljenje u ZagrebTower nisu stečena dva uvjeta. DUUDI nije dao očitovanje da postoji prazan državni prostor i nije nam dao sve suglasnosti koje su potrebne za tako financijski vrlo osjetljivo preseljenje jedne javne neovisne institucije. Iako u Ministarstvu tvrde da su prikupljene sve suglasnosti, odgovorno tvrdim da to nije točno i odbijam potpisati ugovor koji je prilično finnacijski štetan za Agenciju, a tako i proračun - izjavio je Voća na konferenciji za novinare.

Govoreći o financijskim razlozima odbijanja preseljenja, Voća napominje kako je razlika između ukupnog trenutnog troška i potencijalnog troška ZagrebTowera približno 678.000 kuna, i to za samo 134 četvorna metra prostora više.

Ministarstvo zaštite okoliša u priopćenju je kao razloge razrješenja Nevena Voće navelo nepoštovanje odluke Upravnog vijeća Agencije za zaštitu okoliša, čime je “ravnatelj doveo u pitanje svrhovito, učinkovito i ekonomično raspolaganje proračunskim sredstvima”.

- Niti sam ja potpisao tajni ugovor, niti sam dogovarao uvjete, niti sam preuzeo prostore za Agenciju za zaštitu okoliša. Prema tome, doista mi nije jasno odakle ministru Zmajloviću da Agenciji ili meni nametne trošak koji je on stvorio preseljenjem u ZagrebTower - komentirao je Voća.

Rekao je kako vjeruje da napad na njega nije politički, iako je odnedavno član ORaH-a, te kako se nada da zaposlenici Agencije koji su se suprotstavili neće trpjeti ministrovu odmazdu. (MS)

Možda ste propustili...

KUĆANSTVA U PLUSU 6,2 MILIJARDE EURA U GODINU DANA

Veća financijska imovina, a i obveze