Crna kronika
TRAGEDIJA U BOKŠIĆ LUGU

Starica se ugušila dimom nakon što je žar iz peći zapalio reklamne letke
Objavljeno 21. travnja, 2015.

BOKŠIĆ LUG - Ugljični monoksid usmrtio je 84-godišnju staricu u Bokšić Lugu. Tragedija se dogodila u nedjelju poslijepodne u Ulici Matije Gupca. “Zbog ispadanja žara iz ložišta peći na kruta goriva došlo je do zapaljenja letaka promidžbenog materijala te ispunjavanja prostorije ljetne kuhinje dimom. Pri tome je smrtno stradala 84-godišnja vlasnica”, doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske.

Ovo je samo jedan od primjera u kojima građani stradavaju, ili im biva uništena imovina, od žara koji je ispao iz peći. U listopadu prošle godine u Dapcima je vlasnica kuće ložila štednjak na drva, pri čemu je vrata ložišta ostavila otvorena. Žar iz peći pao je u kantu s drvima koja se nalazila pokraj štednjaka. Nakon kraćeg vremena drva u kanti su se zapalila i planula, a požar se proširio na krevet te zahvatio drveni strop i krovnu konstrukciju. U požaru je potpuno izgorjela unutrašnjost kuće s inventarom te krovna konstrukcija.

Šezdesetdevetogodišnja vlasnica kuće u Viljevu kod Donjeg Miholjca teže je ozlijeđena u požaru nakon što je žar iz peći na kruta goriva ispao na pod. Zapalili su se drveni dijelovi poda i pokućstva, pa se vatra ubrzo proširila na cijelu prostoriju. Nesretna žena pokušala je sama ugasiti požar i pri tome je ozbiljnije opečena.S.Lacić

OPUŠKOM ZAPALIO POSTELJINU, UGUŠIO SE NAKON PADA

U kući u Frkanovcu 52-godišnjak je između 13. i 19. travnja opuškom cigarete zapalio posteljinu na krevetu u spavaćoj sobi, pri čemu je krevet potpuno izgorio. Došlo je do stvaranja gustog dima, odnosno ugljičnog monoksida. Vlasnik kuće pokušao je izići iz kuće, no nažalost se spotaknuo i pao na stepenište, gdje je potom preminuo, odnosno ugušio se. Pronađen je prekjučer.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike