Crna kronika
TRAGEDIJA U ULICI VLADIMIRA GORTANA U VINKOVCIMA

Policajac automobilom naletio na dječaka, koji je umro u bolnici
Objavljeno 13. travnja, 2015.
Do naleta BMW-a je došlo nakon što je dječak pretrčavao cestu

VINKOVCI - Vinkovčani su u šoku nakon informacije da je desetogodišnji dječak koji je teško ozlijeđen u naletu automobila u subotu, tijekom noći preminuo u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave vukovarsko-srijemske, do nesreće je došlo u subotu oko 16,30 sati u vinkovačkoj Ulici Vladimira Gortana, kada je na dječaka koji je prelazio cestu izvan pješačkog prijelaza, naletio BMW vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji vozač, inače policajac. Od siline naleta automobila dječak je odbačen na cestu.

Čuvši udarac, iz obližnjih kuća su istrčali stanari i majka nesretnog 10-godišnjaka. Vrlo brzo je stigla i Hitna pomoć, jer je vinkovačka bolnica udaljena nepunih kilometar od mjesta nesreće. Liječnici su dječaka odmah po primitku u bolnicu, hitno operirali. Oko 20 sati dječak je prevezen u KBC Osijek. Na žalost, ozljede koje je zadobio prilikom naleta automobila, bile su preteške. Preminuo je jučer oko 1 sat.

Nakon obavijesti o naletu auta na dijete, na mjesto nesreće izašla je i očevidna ekipa PU vukovarsko-srijemske te zamjenica Općinskog državnog odvjetnika koja je rukovodila očevidom. Vozač BMW-a, i sam u šoku zbog nesreće, je alkotestiran i pokazalo se da nije bio pod uticajem alkohola. Još se uvijek ne zna koja je bila brzina BMW-a prilikom naleta na dječaka. Inače, brzina je ograničena na 50 km na sat.

Kako doznajemo od žitelja Gortanove ulice, dječak je potrčao preko ceste na poziv vršnjaka koji su bili na drugoj strani ulice. U tom trenutku dogodio se koban nalet automobila na njega. Kako bi se utvrdile točne okolnosti ove tragične nesreće, treba sačekati rezultate očevida.

Mario KOKAJ/Milan BUGARIĆ
OTAC: BMW JE VOZIO PREBRZO

U šoku su i roditelji 10-godišnjaka. Željko Vovra vratio se kući nakon što su ga pozvali da mu je sin nastradao. Rekao je kako je supruga odmah izašla iz kuće i držala sina na rukama do dolaska hitne pomoći. I njemu su susjedi ispričali kako su sina vršnjaci pozvali da prijeđe na drugu stranu ulice. Željko je uvjeren kako je BMW vozio brže od dozvoljenog. Supružnici Vovra imaju osmero djece.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike