Novosti
IDENTIFICIRANO 15 EKSHUMIRANIH

Još 1589 nestalih osoba
Objavljeno 1. travnja, 2015.

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku identificirani su posmrtni ostatci 15 osoba ekshumiranih iz zajedničkih grobnica iz pet županija nastalih 1995. godine. Uz hrvatske, na identifikaciji su bili prisutni i srbijanski stručnjaci. Sućut obiteljima uputio je i ministar Predrag Matić. "Stigli ste do kraja puta dugog 20 godina", rekao je Matić, i poručio: "Republika Hrvatska, odnosno ova vlada, ne dijeli žtrve. Mi ćemo i dalje tragati za još 1589 hrvatskih državljana koji su nestali za vrijeme Domovinskog rata u RH. Za nas su sve žrtve jednake, za nas svaka majka jednako plače za gubitkom svoga sina. Nema podjele na ove i one", poručio je Matić.

Ministar je rekao kako njegovo Ministarstvo zasad nije uključeno u organizaciju svečanog mimohoda u Zagrebu, a u povodu 20. godišnjice Oluje. No, Matić očekuje kako će na vrijeme biti uključeni.

“Zasad nismo uključeni, ali siguran sam da ćemo biti, jer Ministarstvo branitelja, uz ministarstva obrane i unutarnjih poslova te Grad Knin, jedan je od suorganizatora obilježavanja Oluje. Za sada još nismo kontaktirani, ali očekujemo da ćemo i mi dati svoj doprinos koji je uvijek, moram se pohvaliti, s obzirom na broj djelatnika, uvijek znatno veći s obzirom na neka druga ministarstva", rekao je Matić. (E.S.)

Možda ste propustili...

DIREKTIVA BITNA ZA SVE POTROŠAČE U EUROPSKOJ UNIJI

Nova pravila EU-a jamče pravo na popravak kućanskih uređaja

HUMANITARNA ORGANIZACIJA MARIJINI OBROCI HRVATSKA

Kampanja “Majci za ljubav”