Mozaik
OSJEČANIN PRVI ISPAO IZ MASTERCHEFA

Danijel Živković: Sretan sam
jer sam ostao dosljedan sebi
Objavljeno 1. travnja, 2015.
U Stres testu presudile su mu krpice sa zeljem

Iako je u prošloj emisiji iz drugog izazova Testa osjetila Osječanin Danijel Živković izišao kao pobjednik te zato bio nagrađen malom prednošću pred ostalim kandidatima, tako što je birao glavnu namirnicu, tu prednost nije znao iskoristiti, pa je prvi natjecatelj koji je napustio show.

- Iz MasterChef kuhinje odlazim sretan jer sam bio dosljedan svojim stilovima, svojim jednostavnim jelima i drago mi je da su jela bila ukusna - komentirao je Danijel svoje ispadanje iz kuhinje. Najbolji u emisiji bio je Robert, a njegov hamburger jednoglasno je proglašen najkompleksnijim i najboljim izvedenim jelom.

Četvrta emisija kandidatima je donijela nove izazove, a osim što su morali zavrnuti rukave i pokazati zašto su tu, jedni drugima postali su konkurencija. Skuša, mljeveno meso i teleći vrat bile su tri vrste mesa od kojih je Danijel morao odabrati jednu koju će kandidati pripremiti.

- Na najsigurnije sam išao upravo zato da opet bude neočekivano. Od mene su htjeli nešto neočekivano i dobili su neočekivano – najsigurniju namirnicu - komentirao je Danijel, čiji je izbor pao na mljeveno meso. Mišljenja natjecatelja bila su podijeljena. Dok su neki kandidati jedva čekali uhvatiti se u koštac s mljevenim mesom, drugi su muku mučili s idejom jela. Prvo kušanje Danijela je stajalo Radovanove primjedbe da njegovo jelo ne prelazi ambiciju petnaestogodišnjeg kuharčića, a s njim se složio i Dino te Andrej, koji je dodao: “Nije neukusno, ali nije nešto ni fantaziozno.” Koliko je Danijelov odabir glavne namirnice zagorčao, a koliko zasladio dan, vidjeli smo u četvrtoj epizodi, a na kraju je presudio sam sebi. “Mislim da je Danijel malo sebi pucao u nogu sa svojim tanjurom. Za ostale ne znam. Bilo je nekih tehničkih pogrešaka i nekih jednostavno dosadnih jela”, rezimirao je Ratko kuhanje, a žiri je zaključio kako je na kraju bilo više pada nego rasta.

Dok su neki kandidati uvjerili žiri da u dvije minute mogu smisliti jelo i odabrati namirnice, Danijel, Emilija, Josip i Oskar su podbacili te su se u crnim pregačama u Stres testu borili za ostanak u showu: morali su pripremiti autentično hrvatsko jelo - krpice sa zeljem. Emilija i Oskar su spašeni, a između Josipa i Danijela stvari su bile na vagi jer je Danijel zeznuo okuse, a Josip tehniku, ali je na kraju ipak eliminiran Danijel jer, prema Andrejevim riječima, dva najlošija tanjura koja je on dosad probao napravio je upravo Danijel, a Dino ga je ispratio komentarom: „Ja mislim da si ti dosta otišao od klasičnog okusa.“ Hoće li kandidatima Danijelovo ispadanje biti alarm da se trgnu iz zadanih okvira i pobijede vlastite granice te dokle te granice mogu sezati, ne propustite pogledati već u petak u 21 sat na Novoj TV.

Tanja KVORKA
Za Uskrs se držim tradicije

Kako biste opisali svoje iskustvo u MasteChefu?

- Jako lijepo iskustvo, ponovio bi ga i svakako bih volio da sam i duže nego što jesam.

Što ste po svom mišljenju pogriješili s odlučujućim krpicama sa zeljem, koje su vas koštale mjesta u showu?

- Moje mišljenje je da nisam pogriješio, no žiri je tako odlučio i njihova je bila zadnja.

Što vam je bilo najteže, a što najlakše u showu?

- Najteže mi je bilo potrošiti 90 min kod pripreme lososa, a najlakše mi je bilo sve ostalo jer kuhanje je nešto u čemu uživam i sve mi je bilo lako.

Što ste naučili u showu, a iskoristit ćete u svojoj kuhinji?

- Neke stvari koje sam vidio od kolega svakako ću ih isprobati i u svojoj kuhinji. Probat ću svakako raditi sushi, jer ga nikad nisam radio. Martina ga je radila.

Što pripremate za Uskrsni objed kod kuće?

- Što se tiče Uskrsa držim se tradicije, a ove godine ću pripremiti šunku u tijestu, jaja i luk su neizostavni, a drugi dan od svega toga što ostane, jednu ukusnu salatu.

OD MENE

SU HTJELI NEŠTO NEOČEKIVANO I DOBILI SU NEOČEKIVANO

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike