Regija
IZBORNA SKUPŠTINA LOVAČKOG SAVEZA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Lovci lakše do novca za zakup lovišta
Objavljeno 31. ožujka, 2015.

POŽEGA – Lovačka društva Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije ubuduće će lakše dolaziti do novca za izvršenje zakupa prava lova. To će im omogućiti sporazum koji su potpisali Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, i Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan.

- Hrvatski lovački savez dat će garanciju za zakup lovišta društvima, a to je za njih izuzetno značajno jer su do sada imali različita opterećenja zbog ostvarenja zakupnine - rekao je Dečak. Osim financijskog dijela, garancija se odnosi i na potpuno ostvarenje lovno-gospodarske osnove predviđene zakonskim propisima za svako lovište. Do sada su društva morala deponirati i oročavati vlastita sredstva ili uzimati nepovoljne garancije od poslovnih banaka da bi imala pokriće za lovozakupninu, a ubuduće će oni moći raspolagati tim novcem. Dečak je pohvalio LS županije, koji je, iako najmanji u Hrvatskoj, najaktivniji i najviše je ostvario u lovstvu u posljednjih 10 godina. Obećao je i potporu novom projektu širenja strelišta u Bzenici

- Na ovaj način lovci će moći više ulagati u gradnju lovno-gospodarskih i lovno-tehničkih objekata, te obogaćivati fond divljači, uključujući i stvaranje uvjeta za razvoj lovnog turizma - rekao je župan Alojz Tomašević. U ovoj godini plan je isplatiti svih 600.000 kuna kroz povrat zakupnicima od lovozakupnine, i to kroz natječaje ovog proljeća i na jesen. Zadovoljstvo potpisanim sporazumom izrazio je predsjednik županijskog LS-a. U nastavku je održana i redovna izborna skupština Lovačkog saveza županije, a za predsjednika je ponovno u trećem mandatu izabran dosadašnji predsjednik Vujnović. Njegovi zamjenici postali su Branko Bertelović i Božidar Terzić, a osvježen je i Upravni odbor od sedam članova s novim izabranim članovima.(AGM Kruna)

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

USPJEŠNA SURADNJA GRADA I NAŠIČKE RAZVOJNE AGENCIJE NARA

Osigurano 1,64 milijuna € za projekte

Najčitanije iz rubrike