Sport
POGOTKOM PROSLAVIO ČLANSTVO U "KLUBU 100"

“Olić, Ola, lola slavonska je to!”
Objavljeno 30. ožujka, 2015.

Vezani članci

HRVATSKA SIGURNIM KORAKOM PREMA FRANCUSKOJ

Kovač: Rezultat je sjajan, ali igra nije bila na željenoj razini

"MLAKA" ATMOSFERA

Pune, ali i tihe maksimirske tribine

Ivica Olić u utakmici protiv Norveške odjenuo je 101. put dres s nacionalnim grbom i pridružio se samo četvorici igrača reprezentacije koji su ostvarili takav doseg. Od Olića su više puta u nacionalnim bojama bili samo Darijo Srna - 122, Stipe Pletikosa - 114, Joe Šimunić - 105, a Olić je sada zasjeo na četvrto mjesto. U tom uglednom klubu još je samo Dario Šimić koji je skupio okruglih 100 nastupa.

Međutim, Olić ni protiv Norveške nije samo “nastupio” već je imao i vrlo konkretan učinak. Asistencija Brozoviću za vodeći pogodak i egzekucija za 3:0, okrugla 20. ukupno u hrvatskom dresu. Složit ćete se, “Ola” je sudjelovao u stvarima koje su bile prijelomne za utakmicu i našu pobjedu. S terena je, kada je zamijenjen u 70. minuti, ispraćen velikim ovacijama, cijeli je stadion skandirao njegovo ime. Bio je to dirljiv trenutak, ali dokaz koliko navijači uvažavaju starog asa.

- Nije lako doći do stotog nastupa za reprezentaciju, trebalo je jako puno godina. Ozljede su me spriječile da već ranije stignem do te brojke, ali nema veze. Ipak, lijepo je pred kraj karijere prijeći granicu od 100 nastupa u dresu s nacionalnim grbom. Kad je u pitanju igranje za reprezentaciju, moj pristup je uvijek isti, u prvom i 101. nastupu. I protiv Norveške želio sam pokazati da još uvijek znam i mogu. Publika je bila odlična, nisam vidio ni jedne baklje, nikakvih problema. Nadam se da su uživali - rekao je Ivica Olić.

Na veliku scenu stupio je na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji u susretu protiv Italije kada je zabio za izjednačenje i uglednog komentatora HRT-a Božu Sušeca bacio u ekstazu i natjerao ga da izgovori i danas pamtljive riječi:

- Ola, Ola, lola slavonska je to!

I danas, 13 godina od njegova prvog nastupa za “kockaste”, Olić nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Malo ga je začudila izbornikova kritika igre protiv Norveške.

- Mslim da izbornik nije bio zadovoljan našim ulaskom u utakmicu, igrom u prvih pola sata, ali utakmica se igra 90 minuta. Nismo odigrali kako je želio, ali ponekad treba biti i strpljiv kada igraš protiv tako tvrdih suparnika kakva je bila Norveška. Norvežani su pokazali da znaju biti neugodni, igrali su malo čudno, bez prave špice, ali su kratkim pasovima uspijevali proći kroz sredinu i biti opasni. Ipak, sve je to trajalo do našeg vodstva, a nakon 2:0, oni su prilično pali. Na kraju je ispalo dobro, visoka pobjeda je plod naše igre u drugom poluvremenu. Cilj nam je bio s 13 bodova dočekati domaći susret s Italijom i to smo ostvarili - zaključio je Ivica Olić, najiskusniji igrač hrvatske reprezentacije. D.Keler

Možda ste propustili...

PRVO SPORTSKO DRUŠTVO U HRVATSKOJ SLAVI JUBILEJ

Prigodna izložba za 240. rođendan GSD Osijek 1784

EUROPSKO PRVENSTVO: HRVATI NAJUSPJEŠNIJI

Obarači ruke osvojili 12 medalja

“MASTERS 1000” U RIMU

Pavićev meč prekinuli aktivisti

Najčitanije iz rubrike