Sport
EDI VEŠLIGAJ, MLADI VRATAR NEXE-a

Nisam se ničega bojao
Objavljeno 27. ožujka, 2015.

Vezani članci

FINAL FOUR SEHA GST LIGE

Našičani definitivno nisu zalutali u Veszprem

Martinu Juzbašiču pukla je košćica u ruci, a prvi vratar NEXE-a Perica Lelić u Veszprem je stigao virozan. Stoga je to bila prilika da se na “otvorenoj sceni“ pokaže Edi Vešligaj, mladi vratar našičke momčadi, koji pokraj dvojice standardnih rijetko dobiva priliku. Branio je prije pet dana u Kesselu, kada se protiv Melsungena u EHF statistiku upisao sa sedam obrana, među kojima je bio i jedan sedmerac. Kordi mu je pružio priliku i u završnici susreta s Meškovom. Nanizao je četiri obrane, zaslužan je što su Našičani susret zaključili ipak podnošljivim porazom.

- Zahvalio bih treneru na prilici. Nadam se da će ih biti još. Na meni je da što kvalitetnije treniram i da se nametnem i za ubuduće. U svakom slučaju, čast je braniti na završnom turniru. To mi može biti samo motiv za dalje - pričao je Edi Vešligaj.

Otkrio je kako nije imao tremu, u čemu mu je pomogao stariji kolega, ali i trener Kordi, bivši vratar.

- Pričao sam dosta i s trenerom i s Perom. Rekli su mi da se nemam čega bojati. Ja sam još mlad vratar i bio sam svjestan kako bi me nekakva panika samo uvela u probleme. Zato sam u utakmicu ušao opušteno, sa željom da pokažem što znam i mogu - pričao je uskoro 22-godišnjak (rođen 30. lipnja 1993.), koji u klubu ima jednog igrača koji mu sliči kao jaje jajetu, a u osobnim podacima piše im potpuno isti datum rođenja.

U NEXE-u je, naime, i Edijev brat blizanac Leo, koji igra na poziciji desnog vanjskog. Obojica su u Našice stigla još kao 10-godišnjaci iz Orahovice, gdje su i započeli rukometnu karijeru. (K. L.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike