Novosti
REJTING STRANAKA BEZ VEĆIH PROMJENA

HDZ raste već devet mjeseci, SDP stabilan
Objavljeno 25. ožujka, 2015.

Vezani članci

ISTRAŽIVANJE DNEVNIKA NOVE TV CROBAROMETAR

HDZ-u gotovo 29 %, SDP drugi, Živi zid treći

HDZ trenutno uživa potporu od 30, a SDP od 23 posto, pokazalo je istraživanje Crobarometar Dnevnika Nove TV koje je proveo Ipsos Puls u prvih 15 dana ožujka na uzorku od 976 građana. I za jednu i drugu stranku to je najbolji rezultat u godinu dana. HDZ je u stalnom rastu već devet mjeseci. SDP ne pada, a u ožujku je rastao malo brže i razlika između dvije stranke je sada sedam posto. S obzirom na statističku pogrešku, HDZ ima raspon potpore od 26,6 do 33,4 posto. Raspon potpore SDP-u je od 19,9 do 26,1 posto. Živi zid je u veljači imao 14,6 posto potpore, ali je u ožujku potonuo na 11,6 posto. Približio se OraH-u koji je nakon mjeseci poniranja zaustavio pad i završio na 9,2 posto.

HDZ-ova koalicija, u kojoj je sedam stranaka, ima 31,3 posto potpore birača, a vladajuća koalicija predvođena SDP-om ima 25,6 posto. S obzirom na statističku podršku, raspon HDZ-ove koalicije kreće se od 27,9 do 34,7 posto. Raspon SDP-ove koalicije ide od 22,4 do 28,8 posto. Živi zid dobio bi 12,1 a OraH 9,4 posto potpore.

Većina hrvatskih građana je pesimistična i nezadovoljna Vladinim politikama. Da zemlja ide u lošem smjeru misli 74 posto građana, a Vladinim mjerama nije zadovoljno njih 73 posto.(D.Pav.)

INSTITUCIJE POPRAVILE OCJENE

Kada bi se ocjenjivale školskim ocjenama, tri najjače državne institucije dobile su najbolje ocjene u posljednjih godinu dana. Predsjednica RH u ožujku ima ocjenu 3,23, Vlada je dobila dvojku, odnosno ocjenu 2,13, a Hrvatski sabor je s ocjenom 2,04 prošao najbolje u godinu dana.

Možda ste propustili...

ZBOG SUMNJE NA KORUPCIJU UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK MINISTRICE KULTURE

Obuljen Koržinek: Priopćenje EPPO-a potvrđuje da smo spriječili prijevaru