Mozaik
SANDRA GAŠPARIĆ AUTORICA GASTROBLOGA RECIPECI.COM

Vukovarka odabrana za ambasadoricu
projekta “Podijelimo radost za stolom”
Objavljeno 26. ožujka, 2015.
Projekt je pokrenula Coca-Cola na svjetskoj razini

Vukovarka Sandra Gašparić, majka troje djece i autorica bloga recipeci.com, postala je u Hrvatskoj glavna ambasadorica projekta “Podijelimo radost za stolom”, koji je tvrtka Coca-Cola pokrenula na svjetskoj razini.

Spomenuti projekt predstavljen je nedavno u Zagrebu, a istaknuto je kako se radi o projektu koji podsjeća na važnost okupljanja obitelji za stolom, uz zajedničke obroke i uživanje u trenucima radosti uz dijeljenje važnih uspomena s najdražima. Okosnicu projekta, rečeno je, čini angažman jedne od najpoznatijih gastroblogerica u Hrvatskoj, Sandre Gašparić, koja će na svojoj stranici recipeci.com objavljivati jednostavne i ukusne recepte, pa i dijeliti male tajne o tome kako okupiti obitelj za stolom. Na predstavljanju projekta svoje obiteljske rituale otkrila je i Ivana Husar Mlinac, poznata pjevačica i majka dvoje djece, kao i velika zaljubljenica u kuhanje.

– U mojemu je domu kuhinja središnje mjesto i u njoj se okuplja cijela obitelj. Za našim se stolom živi, trudimo se jesti zajedno što je češće moguće, a za stolom se uvijek vode zabavni razgovori, započnu se tu i neke važne rasprave, prepričavaju se dogodovštine iz škole, s igrališta, bude tu i suza i smijeha, no sve to čini život. Ne treba zaboraviti da upravo iz doma svi nosimo ono osnovno, temelje koji nas čine takvima kakvi jesmo, a ako su ti temelji dobri i ako se sastoje od nekih korisnih rituala, i naša će ih djeca usvojiti i poslije se njima u život služiti – kazuje Sandra, kojoj je, dodala je, iznimna čast biti sudionicom projekta „Podijelimo radost za stolom“.

– Sve nas koji živimo užurbanim načinom života, taj projekt podsjeća na to koliko je važno pronaći vremena za druženja. A postoji li bolji način za to nego uz ukusan obrok? – navodi ambasadorica Sandra, koja će za sebe reći da je ovisnica o finoj hrani i dobra kuharica.

Tu svoju ljubav prema kuhanju i pisanju 40-godišnja Vukovarka pretočila je u blog recipeci.com, na kojem objavljuje jednostavne autorske recepte, savjete za upravljanje kućanstvom, kao i prijedloge igara za djecu. Zahvaljujući jednostavnim receptima za brzu pripremu ukusnih jela postala je i jedna od najpoznatijih gastroblogerica u Hrvatskoj, a osim bloga vodi i istoimenu stranicu na Facebooku, koja ima gotovo 38.000 ljubitelja. Coca-Cola Adria odabrala je Sandru kao ambasadoricu projekta „Podijelimo radost za stolom“ upravo zato što je kao supruga i majka troje djece svakodnevno zauzeta osmišljavanjem novih načina za okupljanje svoje obitelji za stolom kako bi zajedno provela kvalitetno vrijeme uz ukusan i uravnotežen obrok. I Sandra i Coca-Cola naglašavaju važnost obiteljskih okupljanja. Inače, Sandra je rođena Vukovarka. No ratne 1991. godine otišla je u Čakovec, ondje se udala, ali njezina ljubav prema rodnom gradu cijelu je obitelj vratila u Vukovar, gdje Sandra danas i živi sa suprugom i troje djece.

– Svaka obitelj ima neki posebni ritual, naviku, ono nešto što je svojstveno samo njoj, neki detalj koji nam govori da smo kod kuće. Upravo ti mali detalji, poput Coca-Cole, koju dijelimo u vrijeme ručka, čine okus doma. Projektom „Podijelimo radost za stolom“ želimo sve podsjetiti kako uvijek treba tražiti način da se potrudimo mrvicu više i okupimo se za stolom sa svojim najdražima te podijelimo trenutke radosti – izjavila je na predstavljanu projekta Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću tvrtke Coca-Cola Adria za Hrvatsku i BiH, dodavši kako se svi mogu uključiti u projekt.

Sanja BUTIGAN

PROJEKT

PODSJEĆA NA TO KOLIKO JE VAŽNO PRONAĆI VREMENA ZA DRUŽENJA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike