Mozaik
“KALENDAR MOG DJETINJSTVA” ODUŠEVIO PUBLIKU

Đorđe Balašević zapjevao u Županji nakon dugih 30 godina
Objavljeno 22. ožujka, 2015.

Županjci su dugi niz godina čekali koncert Đorđa Balaševića u svom gradu, koji se zadnji put održao prije gotovo 30 godina. Koncert “Kalendar mog djetinjstva” bio je uistinu spektakularan, a dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Priču o svom burnom djetinjstvu koja je ujedno materijal njegove knjige “Kalendar mog djetinjstva”, prekidana je u više navrata pjesmama uz pratnju maestra Aleksandra Dujina na klaviru. Balašević je u svom showu, a koji je trajao više od tri i pol sata, prepričavao smiješne zgode iz svog djetinjstva. Koliko je mnogo toga bilo, dovoljno govori u prilog da je u tri i pol sata koncerta stigao samo do ljeta, a jesen i zimu ostavio je za neki drugi koncert ponovno u Županji.

- Moja Županjo, bilo je lijepo, toliko dobro da sam stigao do lipnja i odlaska na more, međutim, sad imam razloga za ponovno doći jer ostaju burna jesen i zima. Vjerujem da sad nećete morati dugo čekati i da ću se ponovno vratiti u Županju - istaknuo je Đorđe, koji je "Kalendarom" zasigurno još jednom oduševio vjernu publiku, onako kako je to samo njemu svojstveno - svojim stihovima, pričom, glazbom, jednostavnošću i originalnosti. Kad u tri i pol sata koncentracija ne pada, da publika upija kao spužva svaku njegovu riječ, jednog od najomiljenijih i najcjenjenijih autora, glazbenika, pjesnika i pjevača, onda se s pravom može reći - nitko kao Đole. Svi su složni u jednom, koncert je bio vrhunski, a kako je jedna djevojka na kraju koncerta rekla: “Platila sam 160 kuna, no ne žalim ni za jednom kunom jer on vrijedi mnogo više. Kad doslovce ne znate prepričati sve njegove zgode, onda se vidi da je toga bilo jako mnogo i da je svaka na svoj način posebna i ima svoju priču”.

Panonski mornar tako je oduševio svojim nastupom u Županji i burni pljesak na kraju kad je cijela dvorana ustala na noge, govori o spektaklu za pamćenje. M.Kokaj

Darovi publike

Kao i na svakom koncertu Đole je dobio darove od vjerne publike koja ga prati na svim koncertima. U Županji je tako dobio malog plišanog bijelog zeca za vrijeme pjesme “Neki novi klinci”, a nešto kasnije u programu na pozornicu stigla je i mala zastava Bosne i Hercegovine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike