Ekonomija
PRODAJA POKRETNINA U BIVŠEM OSJEČKOM TEKSTILCU U STEČAJU

U Slavoniji MK šivaći strojevi već za 250 kn
Objavljeno 3. ožujka, 2015.

U bivšem osječkom tekstilcu, Slavoniji MK u stečaju, počeo je drugi krug prodaje pokretnina.

Nakon prikupljenih pisanih ponuda javno otvaranje bit će održano 10. ožujka 2015.

Na prodaju su ponuđeno ukupno 362 stroja - šivaći i ostali strojevi za izradu i šivanje odjevnih predmeta.

Kako je izjavio Dražen Mihaljević, predsjednik Samostalnog sindikata tekstila, obuće, kože i guma Hrvatske i bivši sindikalni povjerenik u Slavoniji MK, tijekom jučerašnjeg dana nije se pojavio ni jedan zainteresirani kupac.

- U prvom krugu prodaje pokretnina prodano je 70-ak šivaćih strojeva. U ovom drugom krugu prodaje pokretnina Slavonije MK u stečaju cijena šivaćih strojeva je za 20-ak posto niža. Tako se mogu naći šivaći strojevi od samo 250 kuna pa do 3000 kuna - kaže Mihaljević, te dodaje kako vjeruje da će se pojaviti kupci jer ih prema njihovim informacijama ima.

Zanimljivo je kako među potencijalnim kupcima ima i bivših radnica Slavonije MK. Naime, kako su nam neke od njih kazale, one novca za kupnju strojeva nemaju te su htjele “prebiti” dugovanja s potraživanjima.

Međutim, “prebijanje” dugovanja iz stečajne mase nije moguće, a što nam je potvrdio i sam Mihaljević. Inače bivšim je radnicima Agencija za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca isplatila zaostale plaće, ali radnici još čekaju isplatu otpremina.

Inače Slavonija MK u stečaju je već skoro dvije godine, a pokrenula ga je, kako smo već pisali, skupina radnika jer je ta tvrtka imala blokiran račun od 4. studenoga 2008. godine, na iznos od 58 milijuna kuna, dok njezine ukupne dospjele a nepodmirene obveze iznose čak 98 milijuna kuna.Z.Rupčić

Šivaći strojevi mogu se pogledati svaki dan od 9 do 12 sati u sjedištu tvrtke (Osijek, Vinkovačka 68)

Možda ste propustili...

PADA POTRAŽNJA ZA KEMIJSKIM PROIZVODIMA

Njemačka kemijska industrija je na dnu

EP USVOJIO POJEDNOSTAVLJENJE NACIONALNIH PROVEDBENIH PRAVILA

HPK podržao mjere olakšanja administrativnog opterećenja poljoprivrednika

Najčitanije iz rubrike