Regija
U SREDIŠTU GRADA

Grad Vukovar dobio
još jedno dječje igralište
Objavljeno 1. ožujka, 2015.

VUKOVAR - Grad Vukovar bogatiji je za jedno moderno dječje igralište, kojih je sada na području grada ukupno 51, a najnovije je otvoreno u središtu grada, između Dunavske šetnice i velikog gradskog parkirališta kod hotela "Dunav".

Igralište je otvorio gradonačelnik Ivan Penava rekavši kako će taj prostor dodatno obogatiti život djeci Vukovara, ali i njihovim roditeljima.

- Od našeg dolaska na vlast posebno vodimo računa o obrazovanju i kvaliteti života mladih naraštaja. U ovom slučaju uložili smo 100.000 kuna u uređenje i nova igrala na igralištu u samom središtu grada, pri čemo smo poštovali najmodernije standarde kvalitete i sigurnosti. Istodobno smo željeli djelovati i preventivno, pozvali smo učenike i naglasili im kako, uživajući tijekom igre, moraju voditi računa o našoj zajedničkoj imovini. Samo u prošloj godini uništeno je gradske imovine u iznosu od pola milijuna kuna - rekao je gradonačelnik Penava i najavio skoro otvaranje još dva nova dječja igrališta - na Mitnici, kod nogometnog terena HNK Mitnica, i na Trpinjskoj cesti. Prema riječima zamjenika gradonačelnika Marijana Pavličeka, u gradu je oko 80 posto postojećih dječjih igrališta u lošem stanju.

- Gradu je cilj urediti što više igrališta kako bi djeca i njihovi roditelji imali siguran prostor za igru i druženje. Tijekom 2015. planiramo postaviti još nekoliko novih, ali i dodatno opremiti sedam postojećih igrališta. Preko Vijeća za prevenciju planiramo održati niz edukativnih radionica, posebno u srednjim školama, kako bismo podigli svijest u naših mlađih sugrađana da međusobno djeluju preventivno i ne uništavaju svoja mjesta za druženje i igru. U tom smislu na dječja igrališta postavljamo i ploče s upozorenjem "Čuvajmo naše", koje završava riječima Siniše Glavaševića: "Grad, to ste vi" - zaključio je Pavliček.S.Butigan

Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

Najčitanije iz rubrike