Mozaik
GARY GLITTER OSTATAK ŽIVOTA PROVEST ĆE U ZATVORU

Pjevač osuđen na 16 godina
zatvora zbog pedofilije
Objavljeno 27. veljače, 2015.

Zbog seksualnog zlostavljanja triju djevojčica 70-ih godina prošloga stoljeća, jučer je na 16 godina zatvora osuđen 71-godišnji bivši britanski pop-pjevač Gary Glitter.

Praktički doživotna zatvorska kazna izrečena je pjevaču koji je zenit svoje popularnosti doživio upravo u 70-im godinama prošloga stoljeća. Kasnije je njegova popularnost kopnila, ali je ipak postao “slavan” nakon razotkrivanja brojnih pedofilskih skandala. Tada se otkrila i njegova mračna, pedofilska strana. Sud u londonu proglasio ga je krivim za pokušaj silovanja te za seksualni odnos s djevojčicom mlađom od 13 godina. Sudac Alistair McCreath, prenosi Daily Mail, rekao je kako je “teško preuveličati izopačenost tog užasnog ponašanja”. U obrazloženju presude, sudac je rekao kako je Glitter, čije je pravo ime Paul Gadd, zloupotrijebio svoju slavu i da je nanio veliku štetu svojim žrtvama.

Inače, Glitterovo ime po crnim kronikama pojavilo se krajem 90-ih, kada je uhićen i osuđen na dva mjeseca zatvora zbog posjedovanja dječje pornografije. Nakon izlaska iz zatvora odlazi iz Velike Britanije u Kambodžu, no tamošnje vlasti deportiraju ga 2002. godine. Glitter se ne vraća u Britaniju, nego odlazi u Vijetnam kojega neće pamtiti po dobrome. Tamošnje sudske vlasti osuđuju ga na četiri godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvije djevojčice u dobi od deset i 11 godina. Po odluženju kazne primoran je napustiti Vijetnam i na koncu se vraća u London.

Umirovljeničke dane Glitter ipak ne provodi kao većina vršnjaka. Opet se njegovo ime nalazi pri vrhu pedofilskog skandala, i to u sklopu velike policijske istrage o seksualnom zlostavljanju djece koje su počinile poznate i slavne osobe. Među njima je bio i popularni voditelj s BBC-ja Jimmy Savile. Prva osoba koja je bila privedena bio je Gary Glitter. Ubrzo je uz jamčevinu pušten da se brani sa slobode. Prije tjedan dana, u dugom i mučnom sudskom postupku, proglašen je krivim, a jučer je saznao da će ostatak života provesti iza rešetaka.M.Bugarić

PROPALI GLAM-ROCKER

Propali glam-rocker Gary Glitter na britanske pop i rock-liste popeo se hitom “Rock and Roll”. Zanimljivo, a što se može vidjeti i na videospotu iste pjesme, Glitter, odjeven kao loša kopija ABBA-e, pjeva uz podršku povećeg broja djevojčica. Poznatije pjesme su mu i “Do You Wanna Touch Me”, “I Love You Love Me Love”, “I'm the Leader of the Gang (I Am)”. Inače, u pjevačkoj karijeri objavio je sedam albuma, posljednji 2001. godine.

Glitterovo ime u pedofilskom se lancu povezivalo i sa slavnim voditeljem BBC-a Jimmyjem Savileom

Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike