Novosti
U OSIJEKU ODRŽANA 3. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HDSSB-A

HDSSB na izbore izlazi samostalno
Objavljeno 23. veljače, 2015.

“U vašim pogledima vidim entuzijazam i iskrenu volju za djelovanjem na daljnjoj izgradnji naše stranke. Iza nas je gotovo punih deset godina uspješnog rada u kojima smo od početne inicijative preko udruge građana prerasli u respektabilnu političku opciju u državi. Taj proces stvaranja regionalne političke sile, što danas HDSSB predstavlja, nije bio nimalo lak i stoga me posebno veseli i raduje optimizam i želja među vama članovima koju sam zatekao pri povratku u Slavoniju, u nastojanju da HDSSB bude još jači i snažniji”, poručio je utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš na 3. sjednici Glavnog odbora HDSSB-a održanoj u subotu u Osijeku.

Predsjednik stranke Dragan Vulin u svom izvješću članovima je poručio kako je vodstvo stranke na inicijativu i želju članova odlučilo na sljedeće parlamentarne izbore izaći samostalno, odnosno u koaliciji s narodom. “Stvaranjem jedne jedinstvene županije ili regije od dosadašnjih pet slavonsko-baranjskih županija stvorit će se svi preduvjeti za napredak kako ovog kraja, tako i cijele Hrvatske. Objedinjavanjem Slavonije, Srijema, Baranje i Podravine u jednu administrativno-teritorijalnu cjelinu doći će bolji dani za naš zavičaj”, poručio je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.

Predsjednik Vijeća za nacionalnu, regionalnu i unutarstranačku politiku Vladimir Šišljagić naglasio je kako je program HDSSB-a stvaran još u samom začetku stranke i danas aktualan jer su njegove odrednice i smjernice danas udarne teme na hrvatskoj političkoj sceni. Prije svega tu treba naglasiti regionalizaciju i decentralizaciju o kojoj danas sve stranke govore, a HDSSB je to pitanje otvorio još 2005. godine, kazao je Šišljagić i pozvao sve dužnosnike stranke na dosljednu provedbu i neodstupanje od stranačkog programa.

Uz izvješće predsjednika stranke o radu tijela stranke i aktualnoj političkoj situaciji na dnevnom redu 3. Sjednice Glavnog odbora HDSSB-a našla su se Izvješća Središnjeg popisnog povjerenstva o obavljenom popisu imovine, obveza i potraživanja, Izvješće Nadzornog odbora stranke o financijskom izvješću, odluka o osnivanju stalnih radnih tijela Stranke te Pravilnik o radu gradskih/općinskih organizacija stranke.(V.T.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike