Novosti
ODLUKU O PRITVORU SUD DONOSI U PETAK

Glavaš: Trebat će mi malo vremena da se priviknem na normalan život
Objavljeno 3. veljače, 2015.

Vezani članci

POVRATAK NAKON VIŠE OD PET GODINA

Glavaš u Osijeku: Da nije bilo vaše potpore, ne bih danas bio ovdje

U povodu prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu za određivanje istražnog zatvora protiv optuženika Branimira Glavaša, sazvano je ročište koje će se održati pred izvanraspravnim vijećem 6. veljače u 12 sati, objavio je jučer Županijski sud u Zagrebu.

Ročište nije otvoreno za javnost, a pozivi su upućeni DORH-u te Branimiru Glavašu i njegovim braniteljima. Time je otklonjena mogućnost da se to dogodi već u ponedjeljak (jučer) i da Glavaš mora odmah putovati u Zagreb. Stoga je svoj prvi cijeli dan u Osijeku, nakon dočeka na Trgu slobode i druženja s prijateljima i suradnicima do dugo u noć, mogao ipak mirno početi u svom stanu uz jutarnju kavu i doručak, koje mu je priredio sin Filip.

- Kako sam doživio havariju u stanu 2009. godine, kada je on bio poplavljen, sada sam se našao u potpuno nepoznatom okruženju, s velikim problemima, jer nisam znao gdje mi što od stvari stoji. A i ta kućna adresa pojačana je sinovom obitelji, pa su i okolnosti drukčije te će trebati malo vremena da se svi u tome snađemo i priviknemo - kaže Glavaš.

Poslije su, uglavnom očekivano, slijedili telefonski razgovori s odvjetnicima i konzultacije oko već spomenute vijesti koja je stigla iz Zagreba.

- Odvjetnik me je izvijestio da je telefaksom već dobio poziv za ročište, koje će se održati u petak, s tim što ja još ništa nisam dobio, vjerojatno će stići sutra. Ručak sam odradio u krugu prijatelja i gostiju u restoranu “Kod Ruže”. Na meniju su bili roštilj i slavonska juha. Poslijepodne i navečer su pak rezervirani za raspakiranje hrpe stvari koje stoje u dnevnoj sobi i hodnicima te moje snalaženje u novom rasporedu namještaja u stanu - rekao nam je jučer poslijepodne Branimir Glavaš.

Igor BOŠNJAK
PROSLAVILI UZ SLAVONSKE PJESME I “ZENICU BLUES”

Doček Branimira Glavaša, koji se nakon više od pet godina vratio u Osijek, s osječkog Trga slobode poslije se preselio u svečanu dvoranu čepinskog hotela Zelenkrov. Tamo se u organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata okupilo nekoliko stotina Glavaševih suboraca, prijatelja i političkih suradnika, posebice onih iz vrha HDSSB-a. Tijekom večeri mnogi su od njih iskoristili priliku pozdraviti se i fotografirati s osnivačem HDSSB-a. Do nakon ponoći sve ih je zabavljao đakovački glazbeni sastav Nova banda, a s mikrofonom u ruci nakratko su se uspješno okušali i saborski zastupnici HDSSB-a Dinko Burić i Zoran Vinković. U prvom planu bile su tradicionalne pjesme i tamburaški hitovi, začinjeni ponekom “aktualnom” temom, poput “Zenice bluesa”, a sve zajedno je mnoge od nazočnih odvelo i na plesni podij.

Možda ste propustili...