Regija
VINKOVCI

Branitelji protiv najavljenog koncerta Miroslava Ilića
Objavljeno 31. siječnja, 2015.

VINKOVCI-Na najavljeni koncert srpskog pjevača Miroslava Ilića 12. veljače 2015. godine u Vinkovcima otvorenim pismom upućenim organizatorima koncerta te odgovornim gradskim i državnim institucijama i hrvatskoj javnosti reagirali su iz županijske, odnosno vinkovačke podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, u kojem najoštrije osuđuju i dolazak i nastup Miroslava Ilića u Vinkovce.

 

Protive se dolasku i nastupu srpskog pjevača Miroslava Ilića, jer kako kažu, isti na svojim nastupima u Srbiji pjeva i veliča četničke pjesme i četničku ideologiju.

 

Osim toga zahtijevaju od organizatora koncerta te gradskih i državnih institucija trajnu zabranu nastupanja u Vinkovcima i Hrvatskoj, kao i svima drugima koji propagiraju ili veličaju četništvo.Nastup Ilića tim više je neprihvatljiv u vremenima kada hrvatska policija pod okriljem noći protupravno oskrnavljuje spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Splitu, te kada se sve češće grubo nasrće na dignitet Domovinskog rata i sotonizira hrvatske branitelje, ističu u priopćenju te dodaju i to da su u Vinkovcima još uvijek vidljivi tragovi razaranja počinjenih od strane pobornika velikosrpske ideologije i pripadnika četničkog pokreta.

 

Središnji  odbor Udruge Dragovoljaca i veterana Domovnskog rata RH Podružnice VSŽ, Ogranka za grad Vinkovce poziva građane Vinkovaca i hrvatsku javnost na osuđivanje takvih pojava, a sve odgovorne da postupe sukladno zakonima Republike Hrvatske, te da ne dozvole nastup pjevača Miroslava Ilića.

 

Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike