Crna kronika
PRIJETIO I UKUĆANIMA

29-godišnjak iz Đakovačke Satnice susjedina psa izudarao sjekirom
Objavljeno 29. siječnja, 2015.
Iako je nekoliko puta udaren sjekirom, pas je preživio napad

SATNICA ĐAKOVAČKA - Dvadesetdevetogodišnjak iz Satnice Đakovačke, u nedjelju je oko 21 sat susjedinog psa izudarao - sjekirom! Uz to je oštetio ogradu i prijetio ljudima u kući da će ih pobiti. Nakon provedene istrage, đakovačka je policija podnijela kaznenu prijavu protiv 29-godišnja zbog prijetnje, oštećenja tuđe stvari i ubijanja ili mučenje životinja.

- Dvadesetdevetogodišnjak je sjekirom udario po ogradi kuće u vlasništvu 81-godišnjakinje, te nekoliko puta preko ograde udario sjekirom psa. Pri tome je i ukućanima prijetio ubojstvom, doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske. Srećom, pas je preživio okrutni napad, a šteta koju je svojim nasilničkim ponašanjem napravio 29-godišnjak, procjenjuje se na više tisuća kuna. Prema dostupnim podacima, 29-godišnjaka je na pohod naoružan sjekirom potaknulo to što mu je smetalo pseće lajanje.

Stela Rakas iz osječke Udruge Pobjede, koja se bavi zaštitom i promicanjem prava životinja, kaže da nasilnik treba biti odgovarajuće kažnjen.

- Za ubijanje ili mučenje životinja predviđena je i zatvorska kazna do godinu dana, ali ne znam da li je tko i osuđen. Nasilnik koji je sjekirom izudarao psa treba odgovarati za svoje postupke i biti kažnjen, i kao primjer drugima da ne zlostavljaju jadne životinje. Kad je mogao takvo što napraviti nevinoj životinji, što je tek u stanju napraviti čovjeku?!, pita se Stela Rakas. Dodaje da ima i ljudi koji vide zlostavljanje životinja, ali se boje prijaviti ih policiji.

Sandra LACIĆ
ZATVORSKE KAZNE

Prema Kaznenom zakonu, tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine. Kazna u istom trajanju predviđena je i za prijetnju, dok je za oštećenje tuđe stvari predviđena zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do dvije godine.

Možda ste propustili...

POTRAGA ZA PIROMANOM

Sto požara u sto minuta

ZATEČENI SU NA KARLOVAČKOM PODRUČJU

Taksijima su prevozili ilegalce

Najčitanije iz rubrike