Crna kronika
USPJEŠNE ISTRAGE POLICIJSKIH INSPEKTORA

Nepopravljivi Brođanin
provalio u 22 automobila
Objavljeno 28. siječnja, 2015.

SLAVONSKI BROD - Brođanin star 32 godine, koji je osumnjičen da je od od listopada prošle do 21. siječnja ove godine počinio čak 22 krađe, prekjučer je uz kaznenu prijavu doveden sucu istrage. On mu je odredio mjesec dana istražnog zatvora. Uporni kradljivac “haračio” je na slavonskobrodskom području, uglavnom provaljujući u parkirane automobile. Razbijao je stakla i odnosio ženske i muške torbice s novčanicima u kojima su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac.

Nakon poduže kriminalističke obrade policija ga je ipak pronašla. Osumnjičen je da je odnosio i tehničke uređaje te informatičku opremu koja se nalazila u vozilima, počinivši štetu od nekoliko desetaka tisuća kuna. Za tešku krađu zakon predviđa zatvorsku kaznu u trajanju od jedne do osam godina, a koliko bi mogao dobiti nepopravljivi 32-godišnjak, odlučit će sudac.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje i nad 18-godišnjakom s područja općine Gornji Bogićevci koji je osumnjičen za provalu u šupu i alatnicu obiteljske kuće 39-godišnjaka. Mladić je ukrao bušilicu, dvije električne brusilice i motornu pilu. Kod mladića, otprije poznatog policiji po sličnim kaznenim djelima, pronađena je ukradena motorna pila koja će biti vraćena vlasniku, a protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.M.Radošević

PRONAŠLI KRADLJIVCA RAZGLASA

Kazneno će odgovarati i 30-godišnjak iz Nove Gradiške, koji je osumnjičen za krađu tri zvučne kutije, pojačala i miksete iz jedne novogradiške škole u svibnju prošle godine. Ukradena roba pronađena je kod njega. Policija će pronađene ukradene predmete vratiti vlasniku, a protiv 30-godišnjaka nadležnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave za kazneno djelo krađe.

Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

Najčitanije iz rubrike