Mozaik
POSLJEDNJI ISPRAĆAJ LEGENDARNOG PJEVAČA

Od Kemala Montena se
oprostili brojni kolege glazbenici
Objavljeno 26. siječnja, 2015.

Posljednji ispraćaj Kemala Montena, jednog od najomiljenijih i najpoznatijih pjevača naših prostora, održao se jučer popodne na zagrebačkom groblju Mirogoj. Komemoracija će se održati sutra, 28. siječnja u 12 sati u sarajevskom Narodnom pozorištu, a pogreb istoga dana u 14,30 sati na sarajevskom groblju Bare.

Rođeni Sarajlija, u svojoj gotovo 50 godina dugoj karijeri stvorio je vlastiti glazbeni izričaj, a ljubavne pjesme bile su njegov nepresušan izvor i njegova iskrena ispovijed u kojoj je opisivao životne situacije u kojima su se našli on ili njemu bliski ljudi. Brojni kolege, prijatelji i ljubitelji njegove glazbe u šoku se opraštaju od velikog čovjeka i glazbenika.

Na Kemalov ispraćaj na zagrebačkom groblju Mirogoj došli su mnogi poznati među kojima su bili njegovi kolege Dražen Žerić Žera, Sandi Cenov, Rade Šerbedžija, Sanja Doležal, Lea Mijatović, Ivica Propadalo, Vladimir Kočiš Zec, Mladen Grdović, Boris Novković, a od legendarnog glazbenika došao se oprostiti i predsjednik Ivo Josipović.

Sarajevski pjevač život je izgubio prošle srijede, par mjeseci nakon transplantacije bubrega. Činilo se da mu je bolje, no 21. siječnja je hitno hospitaliziran na zagrebačkom KBC-u Rebro.(T.K.)

Najčitanije iz rubrike