Crna kronika
OSIJEK: VIKEND-INTERVENCIJE JPVP-A GORJELE DVIJE KUĆE, U GORNJEM I DONJEM GRADU

Svijeća izazvala požar u dvorišnoj kući u Cvjetkovoj
Objavljeno 26. siječnja, 2015.
Izgorio je krevet, stol i stolica, ormar, tabure i dva televizora

OSIJEK – Osječki profesionalni vatrogasci u petak su imali pune ruke posla jer su izbili požari na dvije kuće u Osijeku. Već prijepodne, oko 10 sati, zapalio se dimnjak u Ulici svete Ane 75, a u poslijepodnevnim satima gorjelo je u kući kojom se koristi 84-godišnjakinja u Cvjetkovoj ulici u Donjem gradu.

Kako doznajemo od Vlade Krznarića, iz Policijske uprave osječko-baranjske, požar u u Cvjetkovoj ulici 52 izazvala je svijeća. Nakon dojave, u 16.44, na intervenciju je odjurilo devet vatrogasaca s tri vozila.

- Došavši na mjesto događaja, ugasili smo požar u dnevnoj sobi te izdimili prostor. U požaru su oštećeni krevet, stol i stolica, ormar, tabure i dva televizora. Cijeli prostor bio je zadimljen i začađen - doznajemo od Franje Junušića, operativnog dežurnog Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. Vatrogasci su potom očistili prostor i tek kad su bili sigurni da je požar potpuno ugašen, vratili se u svoju bazu.

Na intervenciju u osječku Aninu ulicu izišla su četiri vatrogasca s jednim vozilom. Ondje su dimnjak očistili od žari i predali ga na daljnje postupanje dežurnom dimnjačaru. U požarima, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba.

Gorjeilo je i u ulici Matije Gupca u Valpovu. No ovaj put vatrogasci nisu gasili stambeni objekat, nego automobil. Kako stoji u policijskom priopćenju, u subotu je oko 21 sat izbila vatra u motoru ispod prednje “haube” automobila osječkih registracija u vlasništvu 46-godišnjaka. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Valpovo, a nastala šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Sandra LACIĆ

Ozlijeđenih osoba, srećom, nije bilo

Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

Najčitanije iz rubrike