Regija
KVALITETNIJA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA OD 8. SIJEČNJA

Sve poplavljene ambulante
sada su vrhunski opremljene
Objavljeno 17. siječnja, 2015.
Riječ je o ambulantama u Gunji, Račinovcima, Strošincima i Rajevom Selu

GUNJA – Od četvrtka, 8. siječnja, sve obnovljene ordinacije županjskog Doma zdravlja, koje su sredinom svibnja potpuno uništene u nezapamćenim poplavama na istoku županjske Posavine, rade prema istom rasporedu i u punom radnom vremenu kao i prije katastrofe. Riječ je o zdravstvenim ambulantama u Gunji, Račinovcima, Strošincima i Rajevom Selu, odnosno deset jedinica rada na četiri lokacije. Dom zdravlja Županja i proteklih je mjeseci poplavljenom stanovništvu osiguravao neprekidnu zdravstvenu zaštitu. Ugovorene poplavljene ordinacije bile su privremeno izmještene i radile su kontinuirano u objektima Doma zdravlja Županja u Gradištu, Cerni, Đurićima, Soljanima i Županji te u kontejneru od 8. rujna pa sve do kraja 2014. godine. Krajem srpnja krenula je i intenzivna obnova uništenih ordinacija u poplavljenim selima, a nakon završetka građevinskih radova krajem studenoga i njihovo opremanje svom potrebnom medicinskom i nemedicinskom opremom, a nabavljeno je i vozilo za patronažnu službu.

- Dom zdravlja Županja imao je izuzetno dobru suradnju s Ministarstvom zdravlja, HZJZ-om, HZHM-om, Ministarstvom gospodarstva – Službom za robne zalihe, Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, APN-om, stručnim nadzorom i izvođačima radova. Svi su razumjeli naše specifične potrebe i u okviru svoje struke poduzeli sve da nam pomognu i da se na najkvalitetniji način završi obnova - kaže ravnateljica Luca Lešić.

Dodaje da je Dom zdravlja izuzetno zahvalan na svakodnevnoj suradnji s HZZO-om jer su se zajedničkim naporima svakodnevno pronalazila rješenja i prilagođavalo potrebama pučanstva u osiguranju i pružanju što bolje zdravstvene zaštite.

- Ministarstvo zdravlja platilo je sve račune u iznosu od 794.503,39 kuna i još očekujemo sukladno računima oko 150 tisuća kuna. Dom zdravlja Županja je za nabavu medicinske, nemedicinske i računalne opreme i drugog potrebnog za nesmetan rad iz sredstava za decentralizirane funkcije iskoristio 336.236,89 kuna - pojašnjava Lešić. Posebno je istaknula veliko razumijevanje i pomoć brojnih donatora koji su osigurali 120 tisuća kuna u novcu, 191.194,27 kuna u opremi i 72.447,50 kuna u lijekovima. A svoj su doprinos u obnovi zdravstvenih ambulanti na poplavljenom području dali i svi dobavljači i isporučitelji opreme. Ovih je dana završen i očevid potpuno uređene, opremljene i lijekovima opskrbljene Ljekarne Gunja koja se nalazi u sklopu objekta Zdravstvene ambulante Gunja, što je još jedan doprinos što kvalitetnijoj zdravstvenoj usluzi na jednom mjestu.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
Veliko razumijevanje i podrška

“Iako smo se našli u katastrofalnoj situaciji, osjetili smo veliku nesebičnu i iskrenu pomoć i podršku, veliko razumijevanje za naše neočekivane, iznenadne probleme, kako u našoj zemlji, tako i izvan granica. Svima od srca zahvaljujemo, jer uz njihovu pomoć uspjeli smo do kraja 2014. godine sve obnoviti, opremiti, nastaviti raditi i pružati zdravstvene usluge na još kvalitetniji način“, zaključuje ravnateljica Luca Lešić.

Dom zdravlja

ŽUPANJA I PROTEKLIH JE MJESECI POPLAVLJENOM STANOVNIŠTVU OSIGURAVAO NEPREKIDNU ZDRAVSTVENU ZAŠTITU

794.503

kune platilo je Ministarstvo zdravlja

Možda ste propustili...

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike