Novosti
POTICANJE DOMAĆE PROIZVODNJE

Slavonski tekstilci i obućari ponovno proizvode za MORH
Objavljeno 14. siječnja, 2015.

Vezani članci

MIRA MIKŠIĆ, DIREKTORICA REKORDA D. D. OSIJEK

Ponovo oživljava promet na tekstilnom tržištu

Ministar Ante Kotromanović potpisao je u ime Ministarstva obrane ugovore o nabavi vojne opreme za potrebe opremanja Oružanih snaga RH. Ugovori su potpisani s 22 hrvatska proizvođača vojne obuće, odjeće i opreme u ukupnoj vrijednosti od oko 50 milijuna kuna. Ministar Kotromanović rekao je kako će nadalje na taj način pomagati hrvatskim proizvođačima.

- Mi nismo samo potrošači, nego želimo također potaknuti i animirati vašu proizvodnju. Vi zapošljavate radnike, dajete im plaće i punite državnu blagajnu, iz koje i mi dobivamo plaću, i zato će MORH napraviti sve da preživite i uspijete - rekao je Kotromanović.

Jedna od tvrtki koja je potpisala ugovor s MORH-om je đakovački Hemco, tekstilna tvrtka specijalizirana za proizvodnju zaštitne odjeće. Proizvest će 10.000 odora. “To je za nas dobra vijest, jer dobili smo posao za duže razdoblje i tako možemo planirati proizvodnju te popuniti proizvodne kapacitete, pa i sada, na početku godine, kada je i inače manje poslova”, rekao je Slobodan Mihalj, direktor Hemca.

Novim ugovorom zadovoljan je i Igor Vidović, direktor osječke tvrtke za proizvodnju trikotažnih odjevnih predmeta Mako. Oni su potpisali ugovor za isporuku 1800 vojničkih vesta ukupne vrijednosti 320.000 kuna u netoiznosu. “Dobro je što Ministarstvo obrane vodi računa o domaćem gospodarstvu i sve se više opredjeljuje da za svoje potrebe u opremanju hrvatske vojske koristi domaću proizvodnju”, kaže Vidović. U okviru Zajednice ponuditelja, čiji je nositelj Inkop obuća iz Poznanoveca, Jelen Professional i vukovarsko Borovo ugovorili su isporuku obuće. Ovaj put nešto manje nego prošle godine, riječ je o 9345 pari.

- Kao i našim partnerima, ovaj angažman znači popunu naših kapaciteta proizvodnje, ali ovaj posao, u kojemu zapravo proizvodimo obuća za pripadnike NATO-a, za nas znači dobru referencu za probitak na svjetska tržišta - rekao je Vjekoslav Ferdebar, voditelj Sektora veleprodaje u Borovu.(D.Ku./E.S.)

OBUĆA ZA ČASNIKE IZ BOROVA

Borovo je u okviru svoje kvote u posljednje dvije godine pokrenulo ponudu novog, tzv. časničkog programa. Odnosno svi časnici i časnice MORH-a, uključujući i one najviše rangirane - generale, nose cipele i čizme proizvedene u borovskim pogonima.

Najčitanije iz rubrike