Sport
I ŠESTI OSJEČANIN NA KANTRIDI

Otpala opcija o ostanku u Gradskom vrtu, Josip Mišić će se odazvati Keku na prozivku
Objavljeno 2. siječnja, 2015.
Otpala je mogućnost da Mišić drugi dio sezone provede na posudbi u Osijeku

Posljednji dan 2014. godine donio je kompletiranje i prvog transfera ove zime NK Osijek. Josip Mišić napustio je Gradski vrt te će od ove polusezone nositi dres Rijeke.

Dosadašnji standardni prvotimac bijelo-plavih s klubom s Kantride potpisao je ugovor na dvije i pol godine, uz opciju na još dodatne dvije te će se priključiti momčadi Matjaža Keka već na pripremama. Otpala je tako prijašnja priželjkivana opcija da Mišić i u slučaju prodaje do ljeta ostane u Gradskom vrtu. No, to je vrijedilo za opciju prodaje Dinamu, koji je odustao od transfera, pa je u prvi plan iskočila Rijeka. A u Rijeci su Mišića htjeli u svojim redovima odmah, ove zime, jer procjenjuju da 20-godišnji veznjak već sada može zaoštriti konkurenciju u srednjem redu te se možda već i nametnuti Keku. Uostalom, Riječani su imali vrlo ugodnih iskustava s prijašnjim transferima iz Osijeka pa je i razumljivo zašto su na Kantridi odlučili dovesti i šestog Osječanina u posljednje dvije godine. Lešković, Vargić, Kvržić i Jugović izborili su se za status prvotimca te su bili među važnim Kekovim polugama u ostvarenju uspjeha na domaćoj i europskoj sceni, dok se jedino Pušić nije nametnuo slovenskom treneru te je trenutno posuđen Zadru.

- Zadovoljni smo Josipovim dolaskom. Doveli smo jednog od najtalentiranijih igrača u svojem godištu i mladog reprezentativca koji će kod nas sigurno pokazati svoj potencijal – izjavio je nakon potpisivanja ugovor zamjenik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance.

Osijek je tako ostao bez standardnog prvotimca, no prodaja je bila nužna kako bi se namaknula potrebna sredstva za podmirivanje obveza iz predstečajne nagodbe. Dogovorom klubova iznos odštete koju će Rijeka platiti Osijeku nije obznanjena, no procjenjuje se da ona iznosi nešto više od 200.000 eura. Jasno je da taj iznos nije onaj koji su priželjkivali u Gradskom vrtu niti će od biti dovoljan za rješavanje financijskih problema. Također, manji je i od brojke s kojom se nagađalo da bi se mogla dobiti prodajom u Dinamo, no to je i razumljivo. Bez obzira na financijsku stabilnost, Rijeka se ipak nije razbacivala iznosima za odštete, a realno i ne može si priuštiti plaćanje odšteta kao klub iz Maksimira. No, i ovaj će iznos pomoći u smanjenju potraživanja koja imaju sadašnji i bivši igrači i treneri.

S obzirom da je prijelazni rok tek počeo, u osječkom prvoligašu nadaju se kako će uspjeti realizirati još pokoji izlazni transfer. Osim prodaje, kao što je već bilo spominjano, Uprava na čelu s predsjednikom Slobodanom Toljom i dalje radi na tome da se novci nađu i na druge načine, putem sponzora i(li) strateških partnera. Transfer Mišića dao im je malo više “zraka” i popustio pritisak, a u sljedećim tjednima pokušat će u cijelosti podmiriti dugovanja te tako omogućiti ipak mirniji nastavak sezone.

Goran ROGULJIĆ

Josip Mišić

Pokušat ću se nametnuti

S obzirom na Novu godinu, jučer je Josipa teško bilo uloviti telefonom. No, svoje dojmove i očekivanja nakon prelaska u Rijeku iznio je kratko u izjavi za službenu klupsku stranicu.

- Presretan sam što sam došao u klub koji piše ovako lijepu nogometnu priču. Nadam se da ću ovdje napredovati još više i stasati u boljeg igrača. Čuo sam od mnogih da je trener odličan, da ću od njega puno naučiti i pokušat ću se nametnuti za mjesto u momčadi. Ciljevi? Puše se za vrat Dinamu, u igri smo za Kup i sigurno će biti puno dobrih utakmica i izazova koji su pred nama. U novoj godini samo neka bude zdravlja, a za ostalo ćemo se već potruditi – stoji u izjavi Mišića na stranici Rijeke.

Pogled prema Kantridi

Osim prodaje igrača, u Gradskom vrtu očekuju i pokoji dolazak. No, tu za sada još nema nikakvih konkretnih pomaka. I dalje je želja Aljoša Vojnović, čiji bi povratak sigurno bio veliko pojačanje u borbi za ostanak u ligi. Također, bijelo-plavi bacaju pogled i prema Kantridi, odnosno priželjkuje se dogovor o posudbi nekog od riječkih nogometaša. Računica je jasna za oba kluba: Osijeku su pojačanja nužna, dok Rijeka na proljeće neće imati tako velik broj utakmica kao jesenas. Minutažu neće moći svi dobiti pa je bolje da igraju na posudbi u bijelo-plavom dresu nego da sjede na klupi ili tribini. Rano je još govoriti tko bi, ako će uopće, doći u Gradski vrt. Sigurno je kako će svi igrači početi pripreme s Rijekom, a tek kasnije bi mogla pasti Kekova odluka tko mu nije potreban za proljeće. Kao gotovo svakog prijelaznog roka, u optjecaju se pojave imena i bivših igrača NK Osijek, ali i ovdje vrijedi slučaj da je sve još samo u sferi nagađanja i priča, a bez konkretnih detalja.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike