Crna kronika
NE ZNA SE GDJE JE 74-GODIŠNJA LUŽANKA

Trideset ljudi već danima traga za nestalom ženom
Objavljeno 20. prosinca, 2014.
Maru Šestić traže pripadnici HGSS-a, policajci i mještani

Na ovotjednoj listi nestalih osoba i dalje se nalazi ime 74-godišnje Mare Šestić iz Lužana u Brodsko-posavskoj županiji. Žena je nestala u ponedjeljak oko 15 sati s adrese Vladimira Nazora 22. Visoka je oko 150 centimetara, srednje je tjelesne građe, a u trenutku nestanka na sebi je imala crnu jaknu s kapuljačom, crne hlače i crne papuče. U potragu su se, uz policiju i mještane, uključili pripadnici HGSS-a Slavonski Brod, kojima su u pomoć došli kolege iz Osijeka, Požege i Vinkovaca. Za nestalom ženom traga više od 30 osoba.

Na popisu nestalih osoba nalazi se još šest imena. Četvero je maloljetnih, a neka imena već su nekoliko puta bila na popisu nestalih. Jedna od njih je i 17-godišnja Dragana Slanček, koja se s adrese u Vrbovcu (Dom za odgoj djece i mladeži) udaljila u nedjelju, 14. prosinca. Dragana je visoka 154 centimetra, ima valovitu kestenjastu kosu, velike kestenjaste oči, ovalno lice i slabije je građe. U priopćenju Nacionalne evidencije nestalih osoba stoji podatak da djevojka ima tetovažu slova na lijevoj nozi. Nije poznato u što je bila odjevena u trenutku odlaska.

Petnaestogodišnja Ivona Maljak posljednji je put viđena u ponedjeljak u Selskoj cesti u Zagrebu. Djevojka je visoka 165 centimetara, ima ravnu crnu kosu, smeđe oči i srednje je građe. Ni za nju se ne zna što je imala na sebi u trenutku odlaska. Ivonina vršnjakinja Graciela Poropatić u nedjelju je otišla s adrese u Ivanskoj. Graciela je visoka 170 centimetara, ima crnu kosu, kestenjaste oči, ovalno lice i srednje je građe. U trenutku odlaska bila je odjevena u plavi kaput s crnim vodoravnim prugama, traperice i smeđe tenisice.

Treća 15-godišnjakinja, Jelena Šnajder, također je nestala u nedjelju s adrese Rujevica 8 u Rijeci. Djevojka je visoka 155 centimetara, ima plavu kosu, plave oči i jače je građe. Na sebi je u trenutku odlaska imala crvenu jaknu, crno-bijele tajice i ljubičasto-bijele tenisice. Ako ste vidjeli osobe s popisa, ili znate gdje se nalaze, posjetite profil u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba na www.nestali.hr, nazovete broj 192 ili se javite u najbližu policijsku postaju.

Milan BUGARIĆ
JOŠ DVOJE NESTALIH

Među nestalima je i 60-godišnji Marijan Kanižaj koji se u četvrtak udaljio s adrese u Zagrebu, III. Laz 11A. U trenutku odlaska bio je odjeven u svijetlosmeđu zimsku jaknu, plave hlače i smeđe cipele. U Zadru je, pak, nestao Leo Matešić (42). Nestali muškarac visok je 188 centimetra, ima smeđu kosu, ovalno lice, spojene obrve i slabije je građe. Posljednji je put viđen u ponedjeljak u ulici Brig 13 u Zadru. Bio je odjeven u crnu jaknu, tamnoplavu majicu s kapuljačom, smeđe hlače i crne tenisice.

Najčitanije iz rubrike