Novosti
SHVATIO PROBLEM?

Ministar Varga uplatio u državni proračun 3679 kuna
Objavljeno 16. prosinca, 2014.

Vezani članci

BROJNE REAKCIJE ZBOG PUTOVANJA NA SKIJANJE

Zbog ministra Varge Vlada mijenja pravila o korištenju službenih vozila

Ministar zdravlja Siniša Varga, koji je zadnjih dana na udaru kritika javnosti i kolega zato što je na skijanje u Italiju putovao službenim automobilom, uplatio je u državni proračun 3679,76 kuna. Naime, kako je HRT-u potvrđeno iz Ministarstva zdravlja, Varga je uplatio 140 eura za dnevnice vozača, za cestarinu 37,40 eura, za hotelski smještaj vozača 230,60 eura te za gorivo 550,80 kuna.

Nakon što je u javnosti odjeknula priča o ministrovom korištenju Vladinog Audija u privatne svrhe, premijer Zoran Milanović najavio je kako će se mijenjati uredba o korištenju službenih automobila u privatne svrhe.

"Ne želim ministra podcjenjivati i govoriti da nije shvatio duh uredbe. Ne znam s kim se konzultirao, vjerojatno sa službama u Ministarstvu, ali nema smisla sada govoriti što rade moji suradnici i kako oni koriste auto na koji imaju pravo. To nije pravo, nego vrsta pogodnosti da bi dužnosnici mogli obavljati svoj posao, ali treba sam procijeniti i u nizu situacija znati gdje je granica", rekao je Milanović.(D.Pav.)

Možda ste propustili...

INDUSTRIJA

Cijene proizvoda

PPD LANI OSTVARIO 30,4 MILIJUNA EURA NETODOBITI

Dobit 22 posto manja nego 2022.