Novosti
BROJNE REAKCIJE ZBOG PUTOVANJA NA SKIJANJE

Zbog ministra Varge Vlada mijenja pravila o korištenju službenih vozila
Objavljeno 16. prosinca, 2014.

Prilikom posjeta Rajevom Selu premijer Milanović, na novinarski upit komentirao je slučaj ministra zdravlja Siniše Varge, koji je na skijanje u Italiju otputovao službenim automobilom. Poručio je kako je ministar očito krivo procijenio situaciju te je zbog toga najavio promjenu uredbe Vlade koja će, rekao je, precizirati načine korištenja službenih automobila.

- Ne želim potcjenjivati ministra i reći kako je nov i nije shvatio duh uredbe. Riječ je ne o pravu nego o pogodnosti koja dužnosnicima omogućuje da normalno rade svoj posao. Međutim, oni sami moraju znati gdje je granica. Žao mi je što ministar nije shvatio duh uredbe, čemu je možda razlog i ona sama jer nije dobra - rekao je Milanović.

Normalnim smatra da se osoba koja koristi službeni automobil njime iz Zagreba vrati, primjerice, u Split ili Rijeku, ali i da bi isti taj dužnosnik morao voditi računa o tome kako u međuvremenu koristi službeni automobil.

Ministar Gordan Maras i ministrica Anka Mrak Taritaš nisu željeli komentirati slučaj kolege Varge, ali su stavili do znanja kako ne odobravaju njegov potez i da se oni osobno službenim automobilom sigurno ne bi uputili na skijanje.

Iz Ministarstva zdravlja jučer su poručili kako u čitavoj priči nema ništa sporno, budući da ministri, prema odluci Vlade, službeni automobil s vozačem imaju na raspolaganju 24 sata dnevno. Problem je jedino što svrha korištenja službenog automobila nije definirana. Postupak svog kolege komentirala je u Bruxellesu ministrica Vesna Pusić, kratko poručivši - “Nije dobro postupio”.

Ministar uprave Arsen Bauk za televiziju N1 izjavio je kako bi, da ima dozu populizma, rekao kako to nije prihvatljivo, no bolje je, kaže, da je otišao sa službenim vozačem nego da negdje sam izazove prometnu nesreću.(M.L.O./MS)

SPOMENKA AVBERŠEK

Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi

Sreća što nema službeni avion

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek komentirala je jučer kako građani imaju sreće što se nije više novca potrošilo iz proračuna i što ministar zdravlja na raspolaganju nema službeni avion, jer bi njime vjerojatno otišao na Havaje.