Ekonomija
TREĆI BOŽIĆNI SAJAM METALOPRERAĐIVAČKE TVRTKE

U dvorištu osječkog OLT-a poljoprivredna mehanizacija po čak 40 posto nižoj cijeni
Objavljeno 13. prosinca, 2014.
Izložena poljoprivredna mehanizacija vrijedna je više od pola milijuna kuna

U tvorničkom krugu osječkog OLT-a jučer je otvoren 3. Božićni sajam poljoprivredne mehanizacije koja je zainteresiranima ponuđena po čak 40 posto nižoj cijeni.

A zainteresiranih za OLT-ovu poljoprivrednu mehanizaciju i ove je godine bilo već od ranog jutra, odnosno potencijalni kupci stigli su i prije 9 sati, kada je Sajam službeno otvoren. U trenutku našeg dolaska na otvorenje već je bio prodan i utovaren u kamion prvi poljoprivredni stroj.

Darko Marković, član uprave osječkog OLT-a, naveo je kako je na ovogodišnjem sajmu izložena poljoprivredna mehanizacija vrijedna više od pola milijuna kuna.

- Izložili smo poljoprivredne strojeve za ratarski program - plugove, podrivače, sijačice, tanjurače, sjetvospremače, a od voćarskog programa - platforme za branje voća i traktorske viličare - rekao je Marković.

Ono što ovogodišnji OLT-ov Božićni sajam razlikuje od prethodna dva jest što je u suradnji sa srbijanskom tvrtkom Lifam iz Stare Pazove izložen i dio njihovog asortimana iz građevinskog programa te krunjači za kukuruz i elevatori za kukuruz.

OLT-ov Božićni sajam otvoren je i danas (subota 13. prosinca), a s obzirom na to da su na svu svoju poljoprivrednu mehanizaciju ponudili popust od čak 40 posto, očekuje se veliki posjet poljoprivrednika. Valja reći da su u dvorištu OLT-a izloženi samo izložbeni primjerci, a ostatak robe je u skladištu.

Marković je jučer naveo kako će za naručene strojeve sada osigurati popust od 30 posto za 2015. godinu.

- Ujedno već imamo planove kako ovaj prostor što bolje iskoristiti i nagodinu Božićni sajam proširiti i organizirati ga zajedno s nekim drugim hrvatskim tvrtkama koje se bave proizvodnjom poljoprivredne mehanizacije - rekao je Marković.

Zdenka RUPČIĆ
Na prodaji i OLT-ovi rabljeni alatni strojevi

Ono što je također novost na ovogodišnjem OLT-ovom Božićnom sajmu jest to što su nakon završene inventure na prodaju ponudili dio svog strojnog parka - rabljene alatne strojeve.

Možda ste propustili...

ZAHVALJUJUĆI ELEKTRIČNIM VOZILIMA

Potražnja za bakrom snažno će porasti

OPORAVAK USLUŽNOG SEKTORA

Poslovna aktivnost u eurozoni porasla

Najčitanije iz rubrike