Crna kronika
VIKEND INTERVENCIJE OSJEČKIH I DALJSKIH VATROGASACA, OZLIJEĐENIH SREĆOM NEMA

Pet požara u samo dva dana
Objavljeno 24. studenog, 2014.

OSIJEK – U petak i subotu, te u nedjeljnoj noći, u Osijeku i okolici dogodilo se pet požara. U subotu oko 13.50 sati na raskrižju ulica Zeleno polje i Matije Gupca, tijekom vožnje došlo je do požara koji je zahvatio motor teretnog automobila u vlasništvu tvrtke iz Osijeka. Kamionom je upravljao 35-godišnjak. U Strossmayerovoj ulici nešto prije 18 sati gorjela je metalna kanta za otpatke na tramvajskom stajalištu. Prolaznici su u obližnjem Vikarijatu uzeli vodu i sami ugasili požar.

U Dalju se istoga dana oko 19.40 sati, u blizini raskrižja ulica Hrvatske Republike i Žrtava Domovinskog rata, u polju zapalio plast sijena 64-godišnjaka. Vrlo brzo nakon dojave, na mjesto požara stigli su vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dalj. Požar je prvo lokaliziran, a potom i potpuno ugašen. Šteta se prema prvim procjenama cijeni na nekoliko tisuća kuna.

U noći između subote i nedjelje, zbog tehničkog kvara na zamrzivaču, došlo je do požara u pomoćnim prostorijama obiteljske kuće 64-godišnje vlasnice u Ilirskoj ulici u Osijeku. Požar se proširio na susjednu prostoriju u kojoj je izgorio namještaj, te je došlo do urušavanja pregradnog zida. Požar su ugasili pripadnici JPVP-a grada Osijeka. Osječki profesionalni vatrogasci gasili su i požar koji je izbio u petak oko 22 sata u dvorišnom stanu 72-godišnjaka u osječkoj Gundulićevoj ulici. Do ovog požara je došlo zbog kvara na električnoj instalaciji, pri čemu se zapalila perilica posuđa. Vatra se proširila na dio kuhinje, a izgorjeli su štednjak, mikrovalna pećnica i prozor. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna.S.Lacić

Zbirna šteta svih požara je nekoliko desetaka tisuća kuna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike