Mozaik
NOVA SUPERGRUPA DANAS PREMIJERNO U ZAGREBU

Nastupaju Cane i njegove Škrtice
Objavljeno 20. studenog, 2014.

Škrtice, naziv je nove srpske rock-supergrupe koju predvodi legendarni Zoran Kostić Cane iz Partibrejkersa, a uz njega, bend čine članovi nekoliko kultnih beogradskih bandova. Osim Caneta u Škrticama su i Kole (Veliki Prezir), Boris (Jarboli), Danilo i Boško (Straight Mickey and the Boyz). Škrtice dolaze na svoju ekskluzivnu zagrebačku premijeru u klub Hard Place danas, 20. studenoga. "Otkrili smo se preko osmijeha na licu", u svom stilu odgovara Cane na pitanje otkud on, poslije 30 godina, u novom bandu.

- Već poslije 15-ak proba provalili smo da smo najbolji (smijeh). Sve ide toliko lako da se ponekad uplašim toga. Prvi put u životu nikom ne moram objašnjavati što treba svirati. Škrtice su mali ad hoc nepretenciozan band, mješavina psihodelije, hard rocka, bluesa, eksperimentalne muzike... basist je iz drugog špila, sluša muziku kakvu nisam čuo u životu, ali sve to na probama jako dobro funkcionira - opisuje Cane glazbu novog banda.

- Shvatiš da se otkrivaš u drugim oblicima za koje nisi znao da postoje. Ja sam samo pjevač, peti dio nečega, ravnopravan sa svima ostalima. Probe nam traju po pet sati, jedva čekamo da se vidimo sljedeći put. Kao nekada, na početku nečeg, što se kasnije izobliči - dodao je Cane. Za okupljanje ove ekipe zaslužna je zgrada BIGZ-a u kojoj dobar dio beogradske rock-scene vježba i pravi svirke. Cane i družina okupili su se tu i iz prvih jam sessiona nastala je magija. Cane napominje da matični bendovi članova Škrtica imaju prvenstvo, ali da im je lijepo što u novoj grupi doživljavaju drugačiju atmosferu i mogu se opustiti. Cane otkriva da je dobar dio onoga što će činiti prvi album Škrtica već gotovo, ali dodaje da ne zna kada će izići.(T.K.)

Možda ste propustili...

U POLUFINALU SHOWA NASTUPAJU POSEBNI GOSTI

Prljavo kazalište u “Zvijezde pjevaju”

LENHART TAPES, ZORA BOROVČANIN I LUFTHANSA

Na INmusic festival dolaze kreativni bendovi iz ETEP-a

Najčitanije iz rubrike