Crna kronika
USPJEŠNA ISTRAGA POLICIJE U SL. BRODU

Dolijali razbojnici koji su
opljačkali 90-godišnjakinju
Objavljeno 19. studenog, 2014.

SLAVONSKI BROD - Uhićeni su razbojnici koji se sumnjiče da su 5. studenoga ove godine u gluho doba noći, oko 3.30 sati, provalili u obiteljsku kuću. Razbojnici su potom s vrata 90-godišnje vlasnice pod prijetnjom skinuli lančić te potom zlatni prsten. Istragom je utvrđeno kako je riječ o 19-godišnjaku i godinu dana starijem mladiću s brodskog područja.

Mladi razbojnici u staričinu su kuću ušli kroz prozor, ispreturali stvari te s njezina vrata - dok je spavala - otrgnuli zlatni lančić. To ju je probudilo pa je jedan od razbojnika bespomoćnoj starici stavio jastuk na glavu i pokušao skinuti prsten s ruke. Pribrana bakica sama je skinula i predala prsten, kao i novčanik s nekoliko stotina kuna. Razbojnici su nakon toga napustili kuću, a starica srećom nije ozlijeđena. Kriminalističkim istraživanjem također je utvrđeno da su dva mladića, od prije poznata policiji po sličnim kaznenim djelima, uz pomoć 19-godišnjaka sa zagrebačkog područja, počinila još sedam kaznenih djela teške krađe u vremenu od 30. listopada do 17. studenoga. Riječ je o provalama i krađama u ugostiteljske objekte, trgovine, poduzeće, pekarnicu i frizerski salon na području Slavonskog Broda. Nepopravljivi lopovi krali su novac, piće, prehrambene artikle i ostale predmete, počinivši materijalnu štetu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Dvojica koja su nasrnula i opljačkala 90-godišnju staricu jučer su uz kaznene prijave predana sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu. Devetnaestogodišnjak sa zagrebačkog područja pušten je kući i prijavljen brodskom Općinskom državnom odvjetništvu za mladež. Razbojnici s brodskog područja mogli bi sukladno Zakonu završiti i u zatvoru od jedne do čak deset godina.M.Radošević

Mladići se sumnjiče za niz drugih provala

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike