Sport
REMI NA SAN SIRU U SJENI DIVLJANJA NA TRIBINAMA

Huligani prekinuli hrvatsku dominaciju na terenu
Objavljeno 16. studenog, 2014.

Vezani članci

TISUĆE NAVIJAČA UZ HRVATSKU

Kockice obojile Milano

NIKO KOVAČ O NEREDIMA

Sramim se, Hrvati nisu ovakav narod

DOMAGOJ VIDA PORUČIO

Nemojte više dolaziti na utakmice

Duga je to bila noć u Milanu. Hrvatska je zadržala tradiciju neporaženosti protiv Italije, ali u prvom planu na žalost nije bio nogomet već ružno ponašanje dijela hrvatskih navijača koji su bakljadom prouzročili 20-minutni prekid.

Na terenu je Hrvatska djelovala dobroi malo nam je nedostajalo da iz Milana odnesemo cijeli plijen. I baš je prekid nastao u trenucima potpune dominacije Hrvatske.

Perišić poništio Candervu

Hrvatska je otvorila susret upravo onako kako se priželjkivalo. Od prve minute pokazala je želju da konce igre drži u svojim rukama. Takav odlučan početak donio je i konkretne prijetnje. U 6. minuti Rakitić je opalio s 20-ak metara, a Buffon nije najsigurnije intervenirao. Iz tog udarca iz kuta stvorila se gužva pred Buffonom koja je završila udarcem Vide preko vrata. U 9. minuti i Modrić je tukao s poludistance, a prizeman udarac Buffon je ukrotio. Obećavajući start ubrzo se pretvorio u noćnu moru. Talijani su u svom prvom dolasku pred vrata Subašića, u 11. minuti, poveli zahvaljujući vrlo preciznom udarcu Canderve. Činilo se kako je taj primljeni pogodak malo uzdrmao samopouzdanje naše reprezentacije, ali ubrzo su stvari vraćene na početak. Samo četiri minute kasnije Perišić je oštrim prizemnim udarcem koji je skliznuo po mokroj travi iznenaditi Buffona. Izjednačenje nas je vratilo u ravnotežu. Imali smo loptu više u nogama, ali i bili vrlo agresivni prema Talijanima kada su oni bili u posjedu. No u 28. minuti stigla je nova nevolja za Hrvatsku kada je igru zbog ozljede morao napustiti Luka Modrić. Od tog trenutka uzbuđenja su malo splasnula, ali nije i strašna borba koja se vodila na travnjaku. U završnici prvog dijela mogli smo bolju igru i oploditi. U sudačkoj nadoknadi Mandžukić je glavom odnio loptu ispred Buffona koja je došla do Olića koji je pucao glavom, ali je na liniji vrata bio Ranocchia.

Zaplesali i talijanski pendreci

U nastavku je Hrvatska posve preuzela inicijativu. Pritisnuli smo Talijane, ali njihov čvrsti blok izdržavao je taj pritisak. Teško smo dolazili u prilike, a trebalo je pripaziti i na brzonoge napadače Italije koji su vrebali priliku za bijeg. Jedna takva situacija dogodila se u 47. minuti kada je Zaza dobio prostor za udarac. Opalio je s 20-tak metara, kroz noge Ćorluki, ali je Subašić dobro reagirao. U 50. minuti Buffon je bio na iskušenju kada je Srna ubacio loptu u kazneni prostor, a Candreva je pogodio Kovačića u nogu. lopta se odbila prema vratima, ali je Buffon bio spreman. Na žalost, u posljednjih 20-tak minuta na površinu su isplivale niske strasti naših navijača. Zbog ubacivanja baklji nizozemski sudac Kuipers bio je prisiljen prekinuti susret u 75. minuti. Nakon prekida i povratka igrača na teren počeo je opasan život za Hrvatsku. Italija je u kratkom razdoblju dvaput opasno napala preko El Shaarawya, ali su njegovi pokušaji završili u bloku naših braniča. U 87. minuti nakon pogreške domaće obrane Rakitić je idealno uposlio Perišića koji je imao meč-loptu u nogama, ali je njegov udarac s desetak metara malo iskosa s desne strane otišao pored lijeve vratnice pa nakon milanskog susreta možemo i žaliti.

Dalibor KELER

MILANO – Stadion San Siro. Vrijeme i teren pogodni za igru. Gledatelja: 75.000. Sudac: Bjorn Kuipers (Nizozemska). – 6,5. Strijelci: 1:0 Canderva (11), 1:1 Perišić (15). Žuti kartoni: Immobile (Italija), Kovačić, Perišić (Hrvatska). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: IVAN RAKITIĆ (HRVATSKA)

ITALIJA

1 (1)

Buffon 5,5, Darmian 6,5, Ranocchia 6,5, Chiellini 6,5, De Sciglio 6, Canderva 6,5, De Rossi 7, Marchisio 6, Pasqual -, (od 28. Soriano 5,5), Zaza 6(od 63. Pelle 5,5), Immobile 5,5 (od 53.El Shaarawy 6,5)

HRVATSKA

1 (1)

Subašić 6, Srna 6, Ćorluka 6,5, Vida 7, Pranjić 6, Modrić -(od 28.Kovačić), Brozović 6,5(od 84. Badelj -), Perišić 6,5, Rakitić 7, Olić 6(od 69. Kramarić ), Mandžukić 6.

1:0

Naša obrana nije očistila najbolje jednu situaciju, što je iskoristio Zaza, vratio loptu do Candreve, koji je s 18-19 metara naciljao malu mrežicu u donjem lijevom kutu.

1:1

Perišić je iznenada potegnuo s 15-ak metara iskosa s lijeve strane i uspio iznenaditi Buffona, kojem je lopta izmigoljila ispod tijela i završila u mreži.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike