Regija
DESET GODINA VALPOVAČKE UDRUGE OSOBA S INVALIDITETOM

Cilj svakog našeg projekta
je da se svaki naš član
osjeća kao čovjek!
Objavljeno 15. studenog, 2014.
Ovog su vikenda članovi Udruge «MI» pripremali 10-metarski sendvič koji su podijelili svojim sugrađanima

VALPOVO/BIZOVAC – Udruga osoba s invaliditetom «MI» Valpovo koja je osnovana 24.siječnja 2004.godine, nizom manifestacija cijele ove godine obilježava puno desetljeće uspješnog rada i djelovanja.
Posljednje u nizu ovih manifestacija su zanimljivi događaji koji su pripremili ovoga vikenda, a kojima je kao i svim projektima do sada, bio glavni cilj da se svaki član ove udruge osjeća kao čovjek! Petak je počeo pripremanjem pereca u bizovačkoj osnovnoj školi «Bratoljuba Klaića» u sklopu kojeg su članovi ove udruge Boris Jovanić, Josip Marković i Nikola Čelina uz pomoć i podršku kuharice Marjane Jovinac i podršku ravnatelja Ante Lovrinčevića, u školskoj kuhinji za djecu od 1.do 4.razreda osnovne škole od ranog jutra mijesili tijesto i pripremali perece za koje im je sav potreban materijal osigurala bizovačka osnovna škola. Na taj način željeli su pokazati i poručiti i da su osobe s invaliditetom vrijedni članovi zajednice koji itekako imaju što dati i pokazati.


Predsjednica Izvršnog odbora udruge «MI» Valpovo dr.Zdenka Turalija i desetogodišnja volonterka i prijateljica Udruge Jasmina Cvenić, iznimno su zadovoljne načinom na koji su bili prihvaćeni «Nikolini pereci» u Bizovcu, ali i rezultatima zanimljive i neobične akcije koja je u subotu prijepodne održana na Trgu u Valpovu. Naime, u središtu grada, članovi Udruge «MI», njihovi roditelji i prijatelji uz pomoć gradonačelnika Valpova Leona Žulja organizirali su akciju pod nazivom «10 metara kruha za 10 godina udruge» u kojoj su za svoje sugrađane spremali sendvič dug 10 metara. Pravi «Slavonski sendvič udruge MI» bio je ispunjen salamom, kobasicama, namazom, sirom i povrćem, a nakon pripreme, dijelili su ga svojim sugrađanima uz simbolični dobrovoljni prilog za rad ove iznimno aktivne udruge, koju uvijek iznova hvali i sam gradonačelnik čiji je Grad osigurao materijal za ovaj mega-sendvič.


«U proteklih 10 godina postigli smo iznimno puno: od dobivanja prostora do osamostaljivanja i napretka naših članova u socijalizaciji, što nam je iznimno bitno i smatramo to svojim najvećim uspjehom. Uvijek volimo reći da smo mala udruga, ali s velikim projektima i velikim srcem i da svakim novim projektom pokazujemo koliko svaka osoba istinski vrijedi. Naši sugrađani u tome nas prepoznaju, daju nam podršku, pa se i mi rado odazivamo na sve manifestacije na koje nas se poziva,» rekle su dr.Zdenka Turalija i Jasmina Cvenić najavljujući da će Udruga «MI» do konca ove godine svoj jubilej nastaviti obilježavati i zajedničkim aktivnostima sa osnovnom i Srednjom školom u Valpovu, izložbama, akademijom te zabavnim i sportskim susretima.
L.ANIČIĆ

Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike