Novosti
HSP DR. ANTE STARČEVIĆ

Ivan Tepeš kao v.d. vodi
HSP AS do 13. prosinca
Objavljeno 9. studenog, 2014.

Na sjednici Predsjedništva Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević vršiteljem dužnosti predsjednika stranke imenovan je Ivan Tepeš, a tu će dužnost obavljati do 13. prosinca, kada će se održati izvanredni stranački sabor. Tepeš je zamjenik Ruže Tomašić, koja je napustila stranku. "Imamo dovoljno vremena izabrati što kvalitetnije novo vodstvo koje će HSP AS povesti u nove pobjede. Sjednici je nazočilo 18 članova Predsjedništva od njih 25 te svi članovi Nadzornog i Časnog suda. Stranka time pokazuje zajedništvo u okolnostima u kojima se našla nakon odlaska dosadašnje predsjednice Ruže Tomašić, jer ima odgovornost prema svojih 15 tisuća članova", izjavio je Tepeš.

Opovrgnuo je medijske napise o masovnim odlascima članstva iz stranke rekavši kako je stranku napustilo oko 300 članova te 13 vijećnika, a naveo je i da se bivša predsjednica nije čula s članovima Predsjedništva nakon što je dala ostavku te da u vrhu stranke ne znaju razloge njezina odlaska. "Ova sjednica Predsjedništva bila je sazvana i od Ruže Tomašić. Mi prave razloge ne znamo, već samo ono što je Tomašić rekla medijima", kazao je i dodao da Tomašić prije toga ni na jednom tijelu stranke nije iznijela svoje nezadovoljstvo. Tepeš je negativno odgovorio na novinarsko pitanje je li u stranci bilo govora o podjeli fotelja nakon idućih parlamentarnih izbora istaknuvši kako nikada, pa ni na koalicijskim sastancima, o tome nije bilo riječi. "U našoj koaliciji smo rekli da je stručnost glavni argument i za nas preuzimanje odgovornosti vođenja države nije podjela plijena. Danas, kada je država u krizi i vidimo jednu vrlo neodgovornu vladu, moramo se odgovorno ponašati i neće biti lako krajem iduće godine preuzeti odgovornost vođenja države", rekao je v. d. predsjednika.

Upitan hoće li odlazak bivše predsjednice narušiti snagu stranke, odgovorio je da će to pokazati vrijeme, ali da HSP AS "punim jedrima ide naprijed". Najavio je da će uskoro razgovarati s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, naglasivši da hrvatski narod od njihove koalicije očekuje slogu, pri čemu HSP AS zanima "okrupnjavanje, a ne mrvljenje". T.Levak

Ćorić: Notorna je laž da nas je napustilo puno članova

Glavni tajnik stranke, koji je proteklih dana od svih koji su istupili iz stranke apostrofiran kao najveći "kamen spoticanja", nastavlja obnašati svoju dužnost, a jučer je za Glas komentirao masovne ostavke i odlaske zabilježene u samom vrhu stranke, u Šibeniku, Samoboru i Osječko-baranjskoj županiji. "Notorna je laž da nas je napustilo toliko članova! Primjerice, dosadašnji članovi osječko-baranjske organizacije tvrde da je iz stranke istupilo 1200 članova na tom području, a njih je ukupno, s Osijekom, čiji su članovi djelomice ostali, bilo samo oko 350... Mi nastavljamo normalno rad i vjerujemo da ćemo i dalje biti najjača pravaška stranka", najavio je Pero Ćorić.

Možda ste propustili...

ZNANJE, OBRANA I SIGURNOST INTERES SU SVAKE DRŽAVE

Dan Sveučilišta obrane i sigurnosti

TREĆA SKUPINA STIGLA U HRVATSKU

Liječenje ukrajinskih ranjenika