Novosti
BELI MANASTIR

Socijalni radnici izvlačili novac namijenjen socijalnim slučajevima
Objavljeno 31. listopada, 2014.

Osječko-baranjska policija podnijela je kaznene prijave protiv troje djelatnika Centra za socijalnu skrb u Belom Manastiru zbog muljanja s jednokratnim pomoćima. Nakon policijske istrage, osumnjičeni su 49-godišnjak, 49-godišnjakinja i 58-godišnjakinja za zlouporabu položaja i ovlasti i krivotvorenje službene isprave.

- Djelatnici Centra za socijalnu skrb na području Osječko-baranjske županije su 2011. i 2012. godine kao odgovorne osobe iskoristili svoj položaj u nakani da sebi i drugom omoguće nepripadno raspolaganje novčanim sredstvima iz sredstava za isplatu jednokratnih novčanih pomoći. Na ime raznih osoba sačinjavali su neistinite zahtjeve, unosili neistinite podatke u službenu dokumentaciju, donosili rješenja i zaključke za isplatu jednokratnih novčanih pomoći te potpisom i službenim pečatom ovjeravali - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika PU osječko-baranjske. Iz policije navode da je trojka svojim postupcima pričinila štetu državnom proračunu od više desetaka tisuća kuna. Prema dostupnim informacijama, u evidenciji Centra za socijalnu skrb u Belom Manatiru ima oko 5000 osoba koje koriste neki od oblika novčanih pomoći.M.Bugarić

Neke pomoći ukinute

Od ožujka do sredine studenoga prošle godine, kada je belomanastirski Centar za socijalnu skrb počeo reviziju rješenja o korištenju pomoći za uzdržavanje te doplatka za pomoć i njegu, ukinuto je 219 rješenja, od čega se 155 odnosni na pomoć za uzdržavanje. Lažni baranjski socijalni slučajevi državu su, što zbog neznanja, što svjesno, oštetili za stotinjak tisuća kuna.

Najčitanije iz rubrike