Novosti
PROSVJED ISPRED MINISTARSTVA NE POSUSTAJE VIŠE OD 10 DANA

Mile Dedaković Jastreb poručio
braniteljima: Ne dižite ruku na sebe!
Objavljeno 29. listopada, 2014.

Vezani članci

BRANITELJI NE ODUSTAJU

“Doći ćemo pred Sabor na štakama i u kolicima”

Jelena Dedaković, kćerka Mile Dedakovića Jastreba, umirovljenog stožernog brigadira Hrvatske vojske, pročitala je jučer braniteljima, koji i dalje prosvjeduju pred zgradom Ministarstva branitelja, pismo svoga oca. U toj je emotivnoj poruci Dedaković zahvalio svojim suborcima na stvaranju hrvatske domovine te im poručio da ustraju i ne odustaju. Pozvao ih je da se drže zajedno i da ne dopuste da ih išta razjedini.

- Ne dižite ruku na sebe jer tada ubijate i tijelo, zajednicu, ubijate i dio nas. Naš doprinos, našu žrtvu i našu bol zbog koje smo platili i cijeli život plaćamo visoku cijenu, nitko nam ne može i nema pravo oduzeti. Mi smo se borili da stvorimo državu, sada nažalost moramo se boriti za ono što državu treba obvezivati prema nama, a to je skrb za nas hrvatske branitelje, ratne veterane i ratne vojne invalide. Ratni veterani su temelj svake države, pa tako i naše. Mi smo stup društva, leđa na kojima leži suverena i slobodna Republika Hrvatska. Mi smo oni koji zaslužuju najviše poštovanje, častan status od strane institucija čija je dužnost osigurati nam egzistenciju na svim razinama. Niti jedan hrvatski ratni vojni invalid, niti jedan hrvatski branitelj i ratni veteran, u konačnici, niti jedan državljanin naše Domovine, nitko od nas, ne smije biti doveden u situaciju da nema za kruh, da ne može svojoj obitelji osigurati osnovne životne potrebe i nitko od nas ne smije biti doveden u situaciju da mu zdravstvena skrb nije omogućena - napisao je između ostaloga Mile Dedaković Jastreb.

Predstavnici stopostotnih ratnih vojnih invalida sastali su se s ministrom zdravlja Sinišom Vargom i ravnateljicom HZZO-a Tatjanom Prenđa Trupec u uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak. Izvijestili su ih o zdravstvenim problemima, rekli kako je liječenje sve skuplje, da se liječe neadekvatnim lijekovima te da ih se iz bolnica otpušta neizliječene. Vargu je iznenadila njihova izjava o neprofesionalnom odnosu medicinskog osoblja prema njima.

- Ako ima takvih pojava, takvo će se osoblje sankcionirati - rekao je ministar.

Ministar branitelja Predrag Matić, čiju smjenu prosvjednici traže, jučer je na Hrvatskom radiju izjavio kako se neće umoriti od poziva braniteljima na razgovor, ali da “se ne može razgovarati ako se postavljaju ultimatumi”.(D.Pav.)

Invalidi su ministra zdravlja izvijestili o problemima s liječenjem i medicinskim osobljem

Možda ste propustili...

IVAN ANUŠIĆ SLAVONSKI LIDER HDZ-A O POSTIZBORNIM PREGOVORIMA

Formirat ćemo novu vladu, pregovori neće dugo trajati

U IPSOSU VRLO ZADOVOLJNI ODRAĐENIM

Izlazna anketa gotovo pogodila rezultate izbora